Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Κηφισιά – Λαμία 1-1: Πήραν την ισοπαλία οι γηπεδούχοι με τρομερό γκολ του Λούμορ στις καθυστερήσεις

Κηφισιά – Λαμία 1-1: Πήραν την ισοπαλία οι γηπεδούχοι με τρομερό γκολ του Λούμορ στις καθυστερήσεις

Η Λαμία βρέθηκε μια.. ανάσα από τη νίκη μέσα στην έδρα της Κηφισιάς, αλλά οι γηπεδούχοι διαμόρφωσαν το τελικό 1-1 με απίστευτο μακρινό σουτ του Λούμορ στο 90+5′. Από ένα δοκάρι κάθε ομάδα.

Λαμία και Κηφισιά κράτησαν το… καλύτερο για το τέλος του αγώνα τους, σημείωσαν δυο υπέροχα γκολ (ειδικά, αυτό των γηπεδούχων με το οποίο έγινε το 1-1, είναι συγκλονιστικό) και πήραν από ένα βαθμό, σε ματς για την 6η αγωνιστική της Super League. Η ομάδα των Βορείων προαστίων έφτασε έτσι τους 65βαθμούς, παραμένοντας με ένα “τρίποντο”, ενώ η ομάδα της Φθιώτιδας έφτασε τους έξι (με μία νίκη και αυτή).

Μετά από ένα πρώτο δεκάλεπτο αρκετά ισορροπημένο, η Λαμία κέρδισε μέτρα στον κακό αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Καισαριανής και πλησίασε τα καρέ της Κηφισιάς, με τους γηπεδούχους να αμύνονται. Στην πρώτη μεγάλη φάση του ματς, οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λόνγκο.

Ένα μικρό “ξέσπασμα” των γηπεδούχων μετά το 20′ έφερε τις πρώτες καλές προσπάθειες της Κηφισιάς στα αντίπαλα καρέ. Πιο καλή, αυτή του 34′ με το σουτ του Μπιφουμά. Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους, όμως, η Λαμία είχε το.. πάνω χέρι, χωρίς να “βρει” δίχτυα. Στο 38′ ο Καρλίτος βρήκε κάθετα τον Σλίβκα, ο δεύτερος έκανε το παράλληλο γύρισμα στον Λόνγκο, αλλά αυτός δεν πρόλαβε να κάνει την κεφαλιά.

Η Κηφισιά έδειξε να έχει μεγαλύτερη επιθετική διάθεση στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, αλλά στο 54′ η Λαμία είχε νέα μεγάλη ευκαιρία, με τον Λόνγκο να μην μπορεί να σκοράρει και την μπάλα να βρίσκει σε σώμα αμυνόμενου. Δυο λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι “απάντησαν” στα δοκάρια που είχε το ματς, με την μακρινή σουτάρα του Γιάννη Μασούρα να τραντάζει την οριζόντια δοκό.

Το δεύτερο ημίχρονο απέκτησε πολύ καλό ρυθμό, με τις δυο ομάδες να δημιουργούν και να χάνουν ευκαιρίες. Η είσοδος του Τετέι στο ματς 65′ έκανε ακόμα πιο επικίνδυνους τους γηπεδούχους, με τον ταλαντούχο επιθετικό να μην μπορεί να νικήσει από κοντά -με προβολή- τον Κοσέλεφ. Στον πορτιέρε των φιλοξενούμενων “βρήκε” και το σουτ του Οζέγκοβιτς, μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Με το ματς να οδεύει προς την ολοκλήρωσή του και την Κηφισιά να πιέζει για το γκολ, η Λαμία βρήκε τη φάση που έψαχνε και σκόραρε. Στο 85′ και τρία μετά την είσοδό του στο ματς, ο Ακούνια έκανε το 0-1. Ο Τσιλούλης έβγαλε τη σέντρα, ο Λόνγκο πήρε την κεφαλιά και ο Ακούνια νίκησε τον Αναγνωστόπουλο από κοντά με “ξερό” σουτ.

Η Κηφισιά έπαιξε τα.. ρέστα της στο φινάλε του ματς και έφτασε τελικά στο τελικό 1-1. Ο Λούμορ έπιασε απίστευτο αριστερό σουτ εκτός μεγάλης περιοχής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων, ισοφαρίζοντας. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Ιπάλιμπο (δεύτερη κίτρινη κάρτα).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις