Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Κηφισιά – ΟΦΗ 0-0: Νέα ισοπαλία οι Κρητικοί, «άντεξαν» οι γηπεδούχοι με δέκα παίκτες

Κηφισιά – ΟΦΗ 0-0: Νέα ισοπαλία οι Κρητικοί, «άντεξαν» οι γηπεδούχοι με δέκα παίκτες
Eurokinissi

Αν και αγωνίστηκε για περίπου 30 λεπτά με παίκτη περισσότερο, ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να φύγει με τη νίκη από την έδρα της Κηφισιάς, μένοντας στο 0-0, σε ματς για την 8η αγωνιστική της Super League. Δεν μπόρεσαν να σκοράρουν στο 88′ οι φιλοξενούμενοι με πέναλτι. 4η ισοπαλία για τους Κρητικούς.

Στη «λευκή» ισοπαλία… συμβιβάστηκε έμειναν Κηφισιά και ΟΦΗ στο ματς της 8ης αγωνιστικής στο «Αθανάσιος Διάκος» της Λαμίας, παρά το γεγονός πως η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έμεινε με 10 παίκτες από το 36’.

Η ομάδα της Κρήτης, όμως, δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το αριθμητικό μειονέκτημα των γηπεδούχων, ενώ εκτέλεσε και πέναλτι με τον Φελίπε στο 88΄, με τον Αναγνωστόπουλο, όμως να το πιάνει. Ο ΟΦΗ επιστρέφει στο Ηράκλειο, με τον έναν βαθμό της ισοπαλίας, μετρώντας δηλαδή 13 βαθμούς (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 1 νίκη).

Η Κηφισιά που αγωνίστηκε για δεύτερη φορά, στο «Αθανάσιος Διάκος», όπου την πρώτη είχε πετύχει και την πρώτη και μοναδική νίκη της στη Super League (σ.σ. απέναντι στον Ατρόμητο), μετρά πλέον 7 βαθμούς (1 νίκη, 4 ισοπαλίες, 3 ήττες).

Μοιρασμένο το πρώτο ημίχρονο στο «Αθ. Διάκος» της Λαμίας, με την Κηφισιά και τον ΟΦΗ να δημιουργούν αρκετές φάσεις στην αντίπαλη εστία, αλλά να μη φτάνουν σε γκολ. Στην κορυφαία τους στιγμή στο 45έπτο, ο ΟΦΗ είδε τον Λουίς Φελίπε να στέλνει την μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση, μετά από αστραπιαία αντεπίθεση των φιλοξενουμένων στο 13’. Η αντίδραση της Κηφισιάς ήρθε τρία λεπτά μετά, με τον Μπάουμαν να διώχνει δύσκολα το σουτ του Κρισιούμα. Στο 36’ και μετά από έλεγχο VAR αλλά και του ίδιου του διαιτητή Βεργέτη, ο Ιπαλίμπο αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα, για μαρκάρισμα στον Λάρσον, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων .

Στο ημίχρονο, πάντως, με ανακοίνωσή της η Κηφισιά, έκανε λόγο για «ανεπαρκείς διαιτησίες» λόγω της αποβολής του Ιπαλίμπο με απευθείας κόκκινη κάρτα. «Επειδή είμαστε νεοφώτιστοι, μέχρι πότε να κάνουμε υπομονή όταν μας στερείτε τη δυνατότητα να διεκδικούμε τη νίκη στο γήπεδο; Η υπομονή μας εξαντλήθηκε! Δεν αντέχουμε άλλο, κάθε αγωνιστική να ανεχόμαστε ανεπαρκείς διαιτησίες. Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την άδικη κόκκινη, αλλά με όλες τις διαιτητικές συμπεριφορές που βιώνουμε σε κάθε παιχνίδι,» ανέφερε συγκεκριμένα η Κηφισιά στην ανακοίνωσή της.

Με την επανέναρξη, ο Γιάννης Αναστασίου προέβη στην πρώτη αλλαγή, βάζοντας τον Λούκα Τσαπάν στη θέση του Ίλιαν Ιλιεφ (46ο λεπτό). Στο πρώτο δεκάλεπτο του β΄ μέρους δεν σημειώθηκε κάτι σημαντικό στον αγωνιστικό χώρο. Στο 54ο λεπτό, ήταν ο Τοράλ που έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ντίκο έπιασε τη γυριστή κεφαλιά, με τη μπάλα να φεύγει έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Αναγνωστόπουλου. Στο 60ό λεπτό, ο Αναστασίου προέβη σε διπλή αλλαγή, με τον Ντίκο να περνά στον πάγκο δίνοντας τη θέση του στον Χουάν Νέιρα, ενώ ο Θοράρινσον μπήκε αντί του Λερόι Αμπάντα.

Η ομάδα της Κρήτης, όμως αδυνατούσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, παρά το γεγονός πως η νεοφώτιστη Κηφισιά έπαιζε με 10 παίκτες, με αποτέλεσμα να κάνει νέα διπλή αλλαγή ο Λιθουανός τεχνικό του ΟΦΗ, Βάλντας Νταμπράουσκας. Συγκεκριμένα, στο 70΄ ο Ριέρα μπήκε αντί του Γκαγιέγος, ενώ ο Μοσκέρα πέρασε στη θέση του Τοράλ. Στο 86ο λεπτό, ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι, όταν ο Βούρος πέρασε κάθετη πάσα και ο Μποτία ανέτρεψε τον Λουίς Φελίπε, για να δείξει ο διαιτητής την άσπρη βούλα. Όμως, ο Αναγνωστόπουλος έπεσε σωστά στη δεξιά γωνία του για να αποκρούσει εντυπωσιακά μετά την εκτέλεση από τον Λουίς Φελίπε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις