Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κίνδυνος για την υγεία του Λάουντα! Το “παλεύει” και πάλι ο θρύλος της Formula 1

Κίνδυνος για την υγεία του Λάουντα! Το “παλεύει” και πάλι ο θρύλος της Formula 1
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Ο Νίκι Λάουντα έχει μείνει στην ιστορία της Formula 1, όντας ένας από τους κορυφαίους οδηγούς όλων των εποχών, αλλά και για το σοβαρότατο ατύχημα που είχε το 1976 και το οποίο συνεχίζει να απειλεί τη ζωή του. Αναγκάστηκε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση πνεύμονα.

Σε νοσοκομείο της Αυστρίας νοσηλεύεται ο Νίκι Λάουντα μετά από τη μεταμόσχευση πνεύμονα, στην οποία υποβλήθηκε, με το Γενικό Νοσοκομείο της Βιέννης να αναφέρει ότι ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, υπέφερε από «σοβαρή κατάσταση του πνεύμονα», προσθέτοντας ότι «η μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία».

Ο 69χρονος Αυστριακός, που σήμερα είναι μη εκτελεστικός πρόεδρος της Mercedes, είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα σε ατύχημα που είχε στην διάρκεια του γερμανικού γκραν πρι, το 1976 και σόκαρε τους πάντες, όταν επέστρεψε στους αγώνες μετά από μόλις έξι εβδομάδες.

Παρόλα αυτά, οι πνεύμονές του είχαν τρομερά προβλήματα επειδή εισέπνευσε μεγάλη ποσότητα τοξικών αερίων τη στιγμή του ατυχήματος, ενώ έχει υποβληθεί και σε μεταμόσχευση νεφρού δύο φορές.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις