Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κλαμπ Μπριζ – ΑΕΚ 2-1: Κιτρινόμαυρη «φουρτούνα» στην άμυνα

Κλαμπ Μπριζ – ΑΕΚ 2-1: Κιτρινόμαυρη «φουρτούνα» στην άμυνα
Intime.gr

Με ήττα ολοκλήρωσε η ΑΕΚ την εκτός Ελλάδας προετοιμασία της. Οι “κιτρινόμαυροι” έδειξαν αδυναμία στην άμυνα και στις “στημένες” φάσεις και έχασαν με 2-1 από την Κλαμπ Μπριζ.

Η ΑΕΚ προβλημάτισε αρκετά στο αμυντικό κομμάτι και ηττήθηκε (2-1) από την πρωταθλήτρια Βελγίου, Κλαμπ Μπριζ.

Το φιλικό ξεκίνησε… στραβά για την ΑΕΚ, αφού η Κλαμπ Μπριζ άνοιξε το σκορ μόλις στο 2′. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά στο ύψος του πρώτου δοκαριού, η άμυνα της Ένωσης “κοιμήθηκε” η μπάλα έφτασε στο πίσω δοκάρι (ο Νεντελτσιάρου είχε την ευθύνη εκεί), με τον ανενόχλητο Ντε Κέτελερ να κάνει το 1-0 με κοντινή κεφαλιά.

Οι Βέλγοι έδειξαν να “πατάνε” καλύτερα από την ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Βρέθηκαν πολλές φορές σε θέση επίθεσης, με κυριαρχία στο χώρο του κέντρου και ανάπτυξη από τις πτέρυγες. Η ΑΕΚ προσπάθησε να δείξει ψυχραιμία μεσοαμυντικά, δέχθηκε μεγάλη πίεση, ενώ… μπροστά δεν μπόρεσε να φανεί μπροστά (Τάνκοβιτς, Λιβάι Γκαρσία και Αλμπάνης δεν μπόρεσαν να κουβαλήσουν την μπάλα).

Η πρώτη φάση για την ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς ήρθε στο 18′. Ο Ανσαριφάρντ υποδέχθηκε πάσα του Σιμάνσκι στην αντίπαλη περιοχή, ωστόσο άργησε να “τελειώσει” τη φάση και ο Λάμενς του είπε όχι, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Λιβάι Γκαρσία έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει… φουρτούνα στην άμυνα και στο 29′ η Κλαμπ Μπριζ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0. Ο Οκερέκε επιχείρησε το σουτ, ο Τζαβ’ελλας παρενέβη, ωστόσο ο Ντεκετέλερ πήρε το ριμπάουντ, αλλά η δική του προσπάθεια έστειλε την μπάλα να περάσει μόλις άουτ. Ένα λεπτό μετά, ο Ανσαριφάρντ κινήθηκε όμορφα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά το σουτ που έπιασε κόντραρε.

Η άμυνα των “κιτρινόμαυρων” έμπαζε, αλλά μεσοεπιθετικά η ομάδα άρχισε να… ξυπνάει. Στο 35′ το σουτ του Αλμπάνη μέσα από τη μεγάλη περιοχή κόντραρε και πέρασε για λίγο άουτ. Η ΑΕΚ προσπάθησε να μπει δυνατά στην επανάληψη, κυκλοφόρησε την μπάλα και στο 56′ κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα. Στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα, στο γύρισμα του Αλμπάνη, ο Μίτροβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο 67′ ο Λιβάι Γκαρσία έπεσε στον αγωνιστικό χώρο και έδειξε να πονάει. Ο Μιλόγεβιτς τον απέσυρε βάζοντας τον Μαχαίρια στο ματς. Η ΑΕΚ διατήρησε στην κατοχή της την μπάλα για αρκετά λεπτά, ωστόσο αυτή η υπεροχή ήταν ανούσια, καθώς δεν δημιούργησε ευκαιρίες. Στα τελευταία λεπτά, η Κλαμπ Μπριζ βγήκε στην επίθεση για το γκολ της νίκης, με την Ένωση να βγάζει και πάλι προβλήματα στην άμυνα. Το τελικό 2-1 υπέρ των Βέλγων ήρθε στο 86′ με την κοντινή κεφαλιά του αφύλαχτου Πέρεζ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις