Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κλήρωση Champions League και Europa League για… πέντε

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Στην έδρα της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, στρέφουν σήμερα το βλέμμα τους οι ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στα Κύπελλα Ευρώπης της περιόδου 2017-18, καθώς το μεσημέρι θα διενεργηθεί η κλήρωση του Γ΄ προκριματικού γύρου, τόσο στο Champions League (13:00 ώρα Ελλάδας) όσο και στο Europa League (14:00 ώρα Ελλάδας). Βεβαίως, οι κληρώσεις θα έχουν αρκετά… διαζευκτικά, καθώς οι ομάδες που θα περάσουν από το Β΄ γύρο θα γίνουν γνωστές την επόμενη εβδομάδα.

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός διαθέτει τον υψηλότερο συντελεστή από όλες τις ομάδες που είναι πιθανό να μετάσχουν στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League (στο ταμπλό των πρωταθλητών). Φυσικά οι «ερυθρόλευκοι» θα τοποθετηθούν στους ισχυρούς της κλήρωσης και οι πιθανοί τους αντίπαλοι είναι η Σλάβια Πράγας (Τσεχία), η Βιτορούλ Κονστάντζα (Ρουμανία) και οι νικητές των ζευγαριών: Μάλμε (Σουηδία)-Βαρντάρ (ΠΓΔΜ), Σπάρτακ Γιουρμάλα (Λετονία)-Αστάνα (Καζακστάν), Παρτιζάν (Σερβία)-Μπούντουτστοστ (Μαυροβούνιο), Ριέκα (Κροατία)-Νιου Σέιντς (Ουαλία), Ντάνταλκ (Ιρλανδία)-Ρόζενμποργκ (Νορβηγία), Σερίφ (Μολδαβία)-Κουκέσι (Αλβανία), Χαποέλ Μπερ Σεβά (Ισραήλ)-Χόνβεντ (Ουγγαρία), Χαφναρφιόρντουρ (Ισλανδία)-Βίκινγκουρ (Νησιά Φερόες).

Στο ταμπλό των μη πρωταθλητών του Champions League, η ΑΕΚ έχει τον χαμηλότερο συντελεστή μεταξύ των δέκα ομάδων του Γ΄ προκριματικού γύρου και φυσικά θα είναι στους αδύναμους. Πιθανοί αντίπαλοι της Ενωσης είναι η Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία), ο Αγιαξ (Ολλανδία), η Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία), η ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) και η Μπριζ (Βέλγιο).

Στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League θα μετάσχουν συνολικά 58 ομάδες: 25 που έχουν περάσει απευθείας και 33 που θα προκριθούν από τον Β΄ γύρο. ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός βρίσκονται μεταξύ των ισχυρών, ενώ ο νικητής του ζευγαριού Πανιώνιος-Γκόριτσα θα είναι στους αδύναμους. Το πρωί της Παρασκευής θα σχηματιστούν γκρουπ των 10 και 12 ομάδων, με ίσο αριθμό ισχυρών-αδύναμων στο καθένα, και μέσα από αυτά θα προκύψουν με κλήρωση τα ζευγάρια του Γ΄ προκριματικού γύρου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε