Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

Κωνσταντινούπολη: Ακομψες κραυγές αγωνίας! «Αλλάξτε την έδρα του Final 4!»

Κωνσταντινούπολη: Ακομψες κραυγές αγωνίας! «Αλλάξτε την έδρα του Final 4!»

Ο τρόμος πλανάται εδώ και καιρό πάνω από την Κωνσταντινούπολη. Τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Τουρκία είναι απανωτά και η αγωνία μεγάλη για τους ανθρώπους εκεί. Μεγάλο είναι πια και το δίλημμα…

Πρέπει η Πόλη να διατηρήσει τις διοργανώσεις που έχει αναλάβει ή όχι; Η ασφάλεια των ανθρώπων προέχει υποστηρίζουν οι περισσότεροι και έχουν δίκαιο. Οπως, σωστή είναι και η άποψη ότι… η Euroleague δεν πρέπει να υποχωρήσει, να σκιαχτεί, αλλά να στείλει μήνυμα στήριξης στους Τούρκους πολίτες που βιώνουν δύσκολες στιγμές διατηρώντας τη διοργάνωση στην Κωνσταντινούπολη.

Ομως, οι κραυγές αγωνίας αυξάνονται και ίσως να είναι και άκομψο να ακούγονται αυτή την ημέρα του θρήνου των 39 ψυχών που έχασαν τη ζωή τους, στην τρομοκρατική επίθεση στο νυχτερινό κέντρο Reina, ενώ διασκέδαζαν για την έλευση του 2017.

Στις φωνές αυτές προστέθηκε σήμερα και η αντίδραση του Άαρον Τζάκσον. Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ της ΤΣΣΚΑ τόνισε: «Προσευχές για την Κωνσταντινούπολη! Αλλάξτε τοποθεσία. Όποιος λάβει μέρος στο Φάιναλ Φορ, θα ανησυχεί περισσότερο για τους αγαπημένους του στους δρόμους της Πόλης. Έχεις να προετοιμαστείς για έναν μεγάλο αγώνα, αλλά θα πρέπει να ανησυχείς για το που πηγαίνει ο μικρότερος αδερφός σου κι αν είναι ασφαλής».

Αν η Euroleague αποσύρει τη διοργάνωση από την Τουρκία, κάτι που δεν είναι εύκολο καθώς χορηγός της είναι η Turkish Αirlines τότε πρώτο φαβορί για να διοργανώσει το Φάιναλ Φορ είναι το Βελιγράδι και η «Kombank Arena». Ενδιαφέρον για το Final Four του 2017 έχουν δείξει και το Παρίσι, η Πράγα, το Κάουνας και η Μόσχα.

Θυμίζουμε ότι στην Κωνσταντινούπολη πρόκειται να διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο του 2017 ένας όμιλος και η τελική φάση του Ευρωμπάσκετ.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε