Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κόπα Άφρικα: Καμερούν και Γκάμπια έκλεισαν «ραντεβού» στα προημιτελικά

Κόπα Άφρικα: Καμερούν και Γκάμπια έκλεισαν «ραντεβού» στα προημιτελικά
Reuters

Το Καμερούν προκρίθηκε τα προημιτελικά του Κόπα Άφρικα, νικώντας τις Κομόρες με 2-1. Η Γκάμπια πήρε μία ιστορική πρόκριση από τη φάση των «16» στο ντεμπούτο της στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, με το 1-0 επί της Γουινέας και θα αντιμετωπίσει τους διοργανωτές.

Την πρόκρισή του στη φάση των «8» του Κόπα Άφρικα πανηγύρισε το Καμερού. Η οικοδέσποινα του τουρνουά νίκησε την «σταχτοπούτα» του τουρνουά, Κομόρες (2-1) και πήρε το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά..

Οι Εκαμπί (29’) και Αμπουμπακάρ (70’) πέτυχαν τα δύο γκολ του Καμερούν, με τις Κομόρες να μειώνουν στο 81’ με τον Τσανγκάμα.

Οι ηττημένοι έπαιξαν στη συγκεκριμένη αναμέτρηση χωρίς… τερματοφύλακα. Την εστία τους υπερασπίστηκε ένας αριστερός μπακ (τον Τσαχέρ Αλχαντούρ της Αζαξιό), αφού είχαν τεθεί νοκ-άουτ οι τρεις διαθέσιμοι γκολκίπερ λόγω τραυματισμού και κορονοϊού!

Επίσης, αναγκάστηκαν να αγωνιστούν από το 7’ με 10 παίκτες λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του αρχηγού τους, Αμπντού.

Στο ματς από το οποίο προέκυψε η δεύτερη ομάδα του συγκεκριμένου ζευγαριού των προημιτελικών, η Γκάμπια συνέχισε την εντυπωσιακή, αήττητη πορεία της στο εφετινό Κύπελλο Εθνών Αφρικής (3 νίκες, μία ισοπαλία), καθώς νίκησε με 1-0 και τη Γουϊνέα.

Η Γουινέα -με το μέσο του Ολυμπιακού, Αγκιμπού Καμαρά να ξεκινάει βασικός και να αντικαθίσταται στο 76′ από τον Σιλά- είχε μεγαλύτερη κατοχή μπάλας και πιο «καθαρές» ευκαιρίες, όμως η Γκάμπια βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 76′ με ωραίο σουτ του Μπάροου και προκρίθηκε, παρότι χρειάστηκε να παίξει τα τελευταία λεπτά με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Εντζιέ στο 87′ με δεύτερη κίτρινη. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε για τη Γουινέα με δεύτερη κίτρινη και ο Κόντε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις