Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Κόπα Άφρικα: Ψάχνουν τα αίτια της τραγωδίας στο Καμερούν – Κομόρες, οκτώ οι νεκροί, τραυματίες σε απελπιστική κατάσταση

Κόπα Άφρικα: Ψάχνουν τα αίτια της τραγωδίας στο Καμερούν – Κομόρες, οκτώ οι νεκροί, τραυματίες σε απελπιστική κατάσταση
Reuters

Τα αίτια της ασύλληπτης τραγωδίας -με νεκρούς και τραυματίες- που έγινε το βράδυ της Δευτέρας (24.01.2022) στο Κόπα Άφρικα, με εισβολή οπαδών στο Στάδιο Όλεμπε, ψάχνουν πλέον οι υπεύθυνοι της της Αφρικανικής Συνομοσπονδίας.

Ο θλιβερός απολογισμός ανέβηκε στους οκτώ νεκρούς, μετά τα όσα τραγικά συνέβησαν χθες στο Καμερούν, όταν φίλαθλοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο στάδιο «Olembe», στην πρωτεύουσα Γιαουντέ, προκειμένου να παρακολουθήσουν την προσπάθεια της διοργανώτριας χώρας του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής απέναντι στις Ν. Κομόρες, στο νοκ-άουτ αγώνα της φάσης των «16» του τουρνουά.

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο, Ρετζίνα Σόντο, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι φίλαθλοι ποδοπατήθηκαν έπειτα από την εισβολή οπαδών σε θύρα του γηπέδου.

Ένας περιφερειακός κυβερνήτης, ο Νασέρι Πολ Μίγια, γνωστοποίησε ότι ενδέχεται να υπάρξουν περισσότερα θύματα, καθώς νοσοκομείο της περιοχής ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την απόπειρα εισβολής στο στάδιο.

«Μερικοί από τους τραυματίες είναι σε απελπιστική κατάσταση», αποκάλυψε η νοσοκόμα, Ολίνια Προύντενς, προσθέτοντας: «Θα πρέπει να τους μεταφέρουμε σε εξειδικευμένο νοσοκομείο».

Η Αφρικανική Συνομοσπονδία έκανε την πρώτη επίσημη τοποθέτηση για το τραγικό συμβάν, αναφέροντας ότι είναι σε επαφή με την Κυβέρνηση της χώρας για να διαπιστώσει τα ακριβή αίτια.

«Αυτήν τη στιγμή διερευνούμε την κατάσταση και προσπαθούμε να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το τι συνέβη. Είμαστε σε συνεχή επαφή με την κυβέρνηση του Καμερούν», ήταν η πρώτη δήλωση.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις