Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Κοπεγχάγη – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-3 και Μπάγερν Μονάχου – Γαλατάσαραϊ 2-1 για τον 1ο όμιλο του Champions League

Κοπεγχάγη – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-3 και Μπάγερν Μονάχου – Γαλατάσαραϊ 2-1 για τον 1ο όμιλο του Champions League
Reuters

Ματς… όλα τα λεφτά στη Δανία, με την Κοπεγχάγη να επικρατεί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-3 και να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, στον 1ο όμιλο της διοργάνωσης. Στην επόμενη φάση η Μπάγερν Μονάχου, που επικράτησε εντός έδρας της Γαλατάσαραϊ με 2-1 στο Μόναχο.

Ένα ματς άξιο της φήμης του Champions League και μια νίκη για την Κοπεγχάγη που οι φίλοι της θα την θυμούνται για χρόνια. Οι Δανοί επικράτησαν εντός έδρας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-3, μετά από ένα “τρελό” ματς, με αποβολή και δυο πέναλτι και ανέβηκαν στη δεύτερη θέση (4 β.) στον 1ο όμιλο της διοργάνωσης, “ρίχνοντας” την ομάδα του Τεν Χάαγκ στην… ουρά (3 β.).

Η Κοπεγχάγη ισοβαθμεί με την Γαλατάσαραϊ, η οποία ηττήθηκε στην έδρα της Μπάγερν Μονάχου με 2-1. Οι Βαυαροί έκαναν το 4/4 και πήρα την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, την ώρα που οι Τούρκοι ετοιμάζονται να υποδεχθούν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Κοπεγχάγη – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-3

Από την αρχή του αγώνα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδειξε πως πήγε στην έδρα της Κοπεγχάγης για να πάρει το “τρίποντο”. Η ομάδα του Τεν Χάαγκ κυκλοφόρησε καλά την μπάλα και πήγε στα αποδυτήρια, έχοντας πετύχει δυο γκολ. Μόλις στο 3′ ο Χόιλουντ άνοιξε το σκορ, ενώ το 2-0 του πρώτου μέρους έγινε στο 28΄με το δεύτερο τέρμα του Δανού επιθετικού στην αναμέτρηση.

Στο φινάλε του πρώτου μέρους, όμως, οι φιλοξενούμενοι δέχθηκαν ένα ισχυρό σοκ! Στο 42′ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμεινε με 10 παίκτες, με τον διαιτητή να κάνει onfield review και να δείχνει απευθείας κόκκινη στον Ράσφορντ για το πάτημα στον Γέλτερτ.

Δυο λεπτά μετά, ο προωθημένος Γκονσάλβες έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Ελιουνούσι μείωσε σε 1-2 με ωραίο πλασέ. Αυτό που… έχτισαν οι φιλοξενούμενοι στα προηγούμενα λεπτά, “γκρεμίστηκε” στο 45+6′. Π Μαγκουάιρ έκανε χέρι μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και ο Γκονσάλβες νίκησε τον Ονάνα για το 2-2 του ημιχρόνου.

 

Οι Βρετανοί είχαν δοκάρι στο 52’ με τον Νταλότ, δείχνοντας στην Κοπεγχάγη πως δεν θα τα παρατήσουν. Στο 68’ ο Μαγκουάιρ έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Λεράγκερ. Το VAR κάλεσε τον διαιτητή και αυτός έδειξε την βούλα. Ο Μπρούνο Φερνάντες το εκτέλεσε κι έγραψε το 2-3.

Η Κοπεγχάγη όμως αντέδρασε και στο 83’ ισοφάρισε με κοντινό πλασέ του Λεράγκερ. Τέσσερα λεπτά μετά ο Ονάνα έδιωξε πάνω στον Κλάεσον ο οποίος βρήκε πολύ άσχημα την μπάλα. Στη συνέχεια της φάσης όμως η Κοπεγχάγη γέμισε και πάλι μέσα στην περιοχή και ο Μπαρντάτζι με ωραίο σκαστό σουτ έκανε το 4-3.

Μπάγερν Μονάχου – Γαλατάσαραϊ 2-1

Το Μπάγερν Μονάχου – Γαλατάσαραϊ είχε από τα πρώτα του λεπτά πολύ καλό ρυθμό, με τους Τούρκους “πατάνε” καλά, να πιέζουν ψηλά, αλλά τους Βαυαρούς να έχουν το… πάνω χέρι και να έχουν καλή κυκλοφορία της μπάλας στις επιθετικές ους προσπάθειες. Η κορυφαία στιγμή των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος ήρθε στο 30′, με τον Μουσλέρα να διώχνει την “οβίδα” του Σανέ.

Η Μπάγερν Μονάχου επιτέθηκε και στην επανάληψη. Οι Βαυαροί όμως δεν βρήκαν λύσεις και μάλιστα δέχθηκαν και γκολ στο 62′, που όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Το ματς απέκτησε τρομερό ρυθμό, με τους Βαυαρούς όμως να φτάνουν στο 1-0, με τη βοήθεια του VAR.

Η Μπάγερν Μονάχου έδειξε να… καθαρίζει το ματς, με τον Χάρι Κέιν να σκοράρει ξανά και να κάνει το 86′. Στο φινάλε του αγώνα, ο Μπακαμπόύ έδωσε τεράστιο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση (μπήκε στο ματς στο 78′). ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού μείωσε σε 2-1 στο 90+3′ ενώ αμέσως μετά είχε και μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, με το 2-1 να είναι το τελικό σκορ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις