Αθλητικά

Κορονοϊός: To “Canal +” δεν καταβάλλει ούτε ευρώ στις ομάδες του πρωταθλήματος Γαλλίας λόγω της αναβολής

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το τηλεοπτικό δίκτυο “Canal +” ανακοίνωσε πως δεν θα καταβληθεί στις ομάδες του πρωταθλήματος Γαλλίας η δόση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, στο πλαίσιο των περικοπών που γίνονται μετά την έξαρση του κορονοϊού.

Οι πρώτες οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού στον παγκόσμιο αθλητισμό έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται αισθητές μετά τη διακοπή της αγωνιστικής δράσης. Στο χώρο του ποδοσφαίρου μάλιστα όπου η “χασούρα” αναμένεται να είναι τεράστια, οι επιπλοκές είναι ήδη και μεγαλύτερες, με το γαλλικό “Canal +” να ανακοινώνει επίσημα σήμερα (28/3) πως δεν προτίθεται να καταβάλλει τη δόση των 110 εκατ. ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα στις ομάδες της Ligue 1 και Ligue 2.

Η δόση ήταν προγραμματισμένη να καταβληθεί στις 5 Απριλίου, αλλά όπως ενημέρωσε μέσω επιστολής του ο πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου, Μαξίμ Σααντά: “Αυτή η αναστολή πληρωμής αποτελεί μέρος ενός πλαισίου όπου η κρίση στην υγεία έχει επηρεάσει σχεδόν όλες τις δραστηριότητες του γκρουπ μας. Τα διαφημιστικά μας έσοδα βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση. Οι δραστηριότητές μας επηρεάζονται επίσης σοβαρά. Επομένως, είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να μετριάσουμε τον οικονομικό αντίκτυπο αυτής της κρίσης”.

Μάλιστα πολλά γαλλικά Μέσα τονίζουν πως η δόση δεν πρόκειται να δοθεί στις ομάδες ακόμα και αν το πρωτάθλημα ξεκινήσει εκ νέου, καθώς οι οικονομική “τρύπα” που έχει δημιουργηθεί στο “Canal +” λόγω κορονοϊού είναι πολύ μεγάλη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Αθλητικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Αθλητικά: Περισσότερα άρθρα
Ντέμης Νικολαΐδης για όλα: Η «ταυτότητα» της ΑΕΚ, τα ερωτηματικά του Ολυμπιακού, η προτεραιότητα του Παναθηναϊκού και ο ΠΑΟΚ χωρίς τον «Ντέλια»
Η Super League έκανε πρεμιέρα και ο Ντέμης Νικολαΐδης παρέα με τον Δημήτρη Μωϋσιάδη σχολίασαν τις επιδόσεις των ομάδων και των πρωταγωνιστών τους στη δική τους πρεμιέρα, στο Another Football
Ο Ντέμης Νικολαΐδης