Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Κορονοϊός: Έγινε… νοσοκομείο το γήπεδο στο οποίο η Εθνική Ελλάδας σήκωσε το Eurobasket

Κορονοϊός: Έγινε… νοσοκομείο το γήπεδο στο οποίο η Εθνική Ελλάδας σήκωσε το Eurobasket
Intime.gr

Η κατάσταση στον κορονοϊό με τη Σερβία επιδεινώνεται, με τη γειτονική χώρα να μετρά τουλάχιστον 317 νεκρούς και περισσότερους από 16.000 νοσούντες. Η Κυβέρνηση της Σερβίας πήρε έκτακτα μέτρα για την έξαρση του COVID-19 στη χώρα, ενώ ο στρατός μετέτρεψε σε νοσοκομείο το γήπεδο στο οποίο η Εθνική Ελλάδας στέφτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2005.

Σε… νοσοκομείο 500 κλινών κατά του κορονοϊού μετατράπηκε από τον σερβικό στρατό το κλειστό γήπεδο μπάσκετ “Μπεογκράτσκα Αρένα” στο Βελιγράδι, καθώς η Σερβία αντιμετωπίζει νέα έξαρση του COVID-19 τις τελευταίες ημέρες. Η Belgrade Arena είναι γνωστή στους Έλληνες, αφού η Εθνική Ελλάδας κατέκτησε εκεί το 2005 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ.

Ο υπουργός Υγείας Ζλάντιμπορ Λόντσαρ δήλωσε ότι η προσωρινή αυτή νοσοκομειακή δομή θα αρχίσει από σήμερα (06.07.2020) να δέχεται ασθενείς. Τόνισε ότι οι δυνατότητες των νοσοκομείων αναφοράς για το κορονοϊό εξαντλούνται και ανέφερε ότι η πληρότητα φτάνει μέχρι και το 90%.

Όπως ανακοίνωσε ότι η ορθοπεδική κλινική του Βελιγραδίου εντάσσεται στο σύστημα «Covid νοσοκομείων» – το πέμπτο στην πρωτεύουσα-, όπως επίσης και το γενικό νοσοκομείο στην πόλη Ποζάρεβατς, η οποία βρίσκεται 80 χιλιόμετρα νότια του Βελιγραδίου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις