Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κορονοϊός: “Η Μπουντεσλίγκα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο” είπε ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας

Κορονοϊός: “Η Μπουντεσλίγκα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο” είπε ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας
ΦΩΤΟ Reuters

Οι αγώνες ποδοσφαίρου στη Γερμανία συνεχίζονται κανονικά μέχρι και σήμερα, παρά την εξάπλωση του κορονοϊού, αλλά σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Γενς Σπαν, αυτό αναμένεται σύντομα να αλλάξει.

Πιο συγκεκριμένα και σχολιάζοντας την κατάσταση στην Μπουντεσλίγκα, ο Σπαν τόνισε ότι «δεν θα πραγματοποιηθεί πλέον με τον ίδιο τρόπο». Εξέφρασε δε την ικανοποίησή του για τη δήλωση της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (DFL) ότι η υγεία είναι το πιο σημαντικό πράγμα και προηγείται των άλλων: «Οι περιορισμοί της συμμετοχής σε σημαντικά γεγονότα καθώς επίσης και στους ποδοσφαιρικούς αγώνες αποτελούν σημαντικό βήμα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού», δήλωσε στις ειδήσεις του τηλεοπτικού δικτύου (“RTL Aktuell”). «Αυτοί είναι τομείς από τους οποίους μπορούμε να παραιτηθούμε στην καθημερινή ζωή για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και το σύνολο, ειδικά το ασθενέστερο τμήμα της κοινωνίας. Περί αυτού πρόκειται», συνέχισε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός.

«Για πολλούς συμπολίτες μας είναι ευκολότερο να απέχουν από τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις ή σημαντικά γεγονότα από το να αντιμετωπίσουν περιορισμούς όπως είναι η μετάβασή τους στην εργασία τους με το τρένο ή το κλείσιμο σχολείων ή νηπιαγωγείων. Πρέπει να αξιολογήσουμε τι είναι πιο εύκολο να κάνουμε ως κοινωνία και ως άτομα και τι είναι πολύ-πολύ δύσκολο να κάνουμε», συνέχισε ο Υπουργός Υγείας.

«Συνολικά, η Γερμανία είναι προετοιμασμένη σε όλα τα επίπεδα σε όλους τους τομείς. Διαθέτουμε 28.000 κλίνες εντατικής φροντίδας. Σε σχέση με το μέγεθος του πληθυσμού μας έχουμε περισσότερες από πολλές άλλες χώρες στον κόσμο, αλλά ταυτόχρονα είναι αληθές ότι αν συμβεί να ασθενήσουν πολλοί σε σύντομο χρονικό διάστημα, το σύστημα υγείας και οι μονάδες εντατικής θεραπείς θα υποστούν τρομακτική πίεση», πρόσθεσε ο Σπαν.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους και τους ασθενείς που έχουν προηγούμενο ιστορικό ασθενειών. Γι αυτό και πρέπει τώρα περιορίσουμε ο καθένας μας ξεχωριστά αλλά και συνολικά ως κοινωνία από λίγο ορισμένα πράγματα στην καθημερινή ζωή για να επιβραδύνουμε την διάδοση του ιού», τόνισε ο πολιτικός του CDU.

Πηγή: RTL και ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις