Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κορονοϊός: Οργή της Βαλένθια για τον προπονητή της Αταλάντα – “Έθεσε σε κίνδυνο ζωές”

Κορονοϊός: Οργή της Βαλένθια για τον προπονητή της Αταλάντα – “Έθεσε σε κίνδυνο ζωές”
ΦΩΤΟ Reuters

Tην επίσημη -έντονη- αντίδραση της Βαλένθια προκάλεσαν οι δηλώσεις του προπονητή της Αταλάντα, Τζανπιέρο Γκασπερίνι, σχετικά με το γεγονός πως γνώριζε ότι ήταν θετικός στον κορονοϊό, αλλά επέλεξε παρ’ όλα αυτά να κάτσει κανονικά στον πάγκο των “μπεργκαμάσκι” στη ρεβάνς της φάσης των “16” του Champions League, μεταξύ των δύο ομάδων στο “Μεστάγια”.

Η Βαλένθια επέκρινε τον προπονητή της Αταλάντα, Τζανπιέρο Γκασπερίνι, ο οποίος είχε καθίσει στον πάγκο της ομάδας του στη ρεβάνς των δύο συλλόγων για τη φάση των “16” του Champions League, επί ισπανικού εδάφους τον Μάρτιο, παρά το γεγονός ότι είχε παρουσιάσει συμπτώματα κορονοϊού.

“Είχα κορονοϊό, βρέθηκα θετικός μόλις γυρίσαμε από τη Βαλένθια. Ήμουν εξαντλημένος. Σκέφτηκα ακόμη και το θάνατο. Ο πόνος που άφησε ο ιός στην πόλη του Μπέργκαμο θα μας δώσει ώθηση να συνεχίσουμε στο Champions League“, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γκασπερίνι μιλώντας στην “Gazzetta Dello Sport”.

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της συνέντευξης του, η Βαλένθια εξέδωσε ανακοίνωση υπογραμμίζοντας την έκπληξή της από την παραδοχή του Γκασπερίνι ότι είχε συμπτώματα κορονοϊού και δεν είχε λάβει προληπτικά μέτρα.

“Τέτοιες ενέργειες έθεσαν σε κίνδυνο πολλούς ανθρώπους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και της διαμονής του στη Βαλένθια. Πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτός ο αγώνας ήταν κεκλεισμένων των θυρών, εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας για να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού, ακριβώς λόγω της παρουσίας ατόμων από μια περιοχή που είχε ήδη χαρακτηριστεί δημόσια ως “επικίνδυνη” “.

Υπενθυμίζεται ότι μία εβδομάδα μετά τον αγώνα, η Βαλένθια είχε γνωστοποιήσει ότι το 35% της ομάδας και του προσωπικού της είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις