Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Κορυφαία συνάντηση! Όταν ο Μαραντόνα ντύθηκε… Βρετανός για τους Queen

ΦΩΤΟ http://sport-retro.gr
ΦΩΤΟ http://sport-retro.gr

Το 1977 οι Queen ηχογράφησαν το “News of the World”, εναν δίσκου που έμελλε να συνδεθεί περισσότερο από κάθε άλλον με τον αθλητισμό, στον οποίο -μεταξύ άλλων- υπήρχαν τα τραγούδια “We Are The Champions” και “We Will Rock You”. 4 χρόνια αργότερα, στις 8 Μαρτίου 1981 είχαν μια συνάντηση με έναν ποδοσφαιρικό “Θεό”.

Ο συγκεκριμένος δίσκος έγινε τέσσερις φορές πλατινένιος στις ΗΠΑ και δύο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 1980, το συγκρότημα του Φρέντι Μέρκιουρι κυκλοφόρησε το άλμπουμ “The Game” και στο πλαίσιο της προώθησής του οργάνωσε μία περιοδεία στη Νότια Αμερική υπό τον τίτλο “The Game Tour”.

Εκείνη την περίοδο, ο 20χρονος και… ανερχόμενος Ντιέγκο Μαραντόνα είχε υπογράψει το πρώτο του συμβόλαιο με τους Μπόκα Τζούνιορς.

Οι δύο αυτοί κόσμοι, του αθλητισμού και της μουσικής, ενώθηκαν στο “Χοσέ Αμαλφιτάνι” της Βέλες Σάρσφιλντ. Ο Μαραντόνα βρέθηκε στη συναυλία, δανείστηκε το μπλουζάκι με τη σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου από τον κιθαρίστα Μπράιαν Μέι, ενώ ο Μέρκιουρι φόρεσε τη φανέλα της “αλμπισελέστε” με τον αριθμό 10.

Μάλιστα, ο Ντιεγκίτο παρουσίασε στο κοινό το συγκρότημα, λίγο πριν από την εκτέλεση του τραγουδιού “Another One Bites the Dust”. Όταν αυτές οι φωτογραφίες κυκλοφόρησαν, οι Αργεντινοί άσκησαν σκληρή κριτική στο… καμάρι τους εξαιτίας της περίφημης κόντρας με τη Μ. Βρετανία για τα νησιά Φόκλαντς.

Ο Ντιέγκο υπερασπίστηκε τον εαυτό του επικαλούμενος το γεγονός ότι η ένταση μεταξύ των δύο κρατών άρχισε περίπου έναν μήνα αργότερα (σ.σ. στις 19 Μαρτίου) και κορυφώθηκε με τον πόλεμο μετά από έναν ολόκληρο χρόνο. Σίγουρα, οι Αργεντινοί τον συγχώρεσαν στις 22 Ιουνίου 1986, μετά τα όσα έκανε στο ματς της Αργεντινής με την Αγγλία στο Μουντιάλ που διεξήχθη στο Μεξικό, αλλά και αφού οδήγησε την “αλμπισελέστε” στην κατάκτηση του… ιερού ποδοσφαιρικού δισκοπότηρου στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

ΠΗΓΗ: sport-retro.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε