Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κορυφή με VAR και… βούλα για την Μπαρτσελόνα! Ματσάρα χωρίς νικητή στο Μετροπολιτάνο (videos)

Κορυφή με VAR και… βούλα για την Μπαρτσελόνα! Ματσάρα χωρίς νικητή στο Μετροπολιτάνο (videos)
ΦΩΤΟ Reuters

Η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στην κορυφή του πρωταθλήματος Ισπανίας, έστω και προσωρινά, καθώς αν και δυσκολεύτηκε πάρα πολύ, επικράτησε της Ρεάλ Σοσιεδάδ στο “Καμπ Νου”, για την 27η αγωνιστική, με πέναλτι του Μέσι στο 81′, το οποίο υποδείχθηκε μέσω VAR. Στο άλλο μεγάλο ματς της ημέρας Ατλέτικο και Σεβίλλη αναδείχθηκαν ισόπαλες στη Μαδρίτη με το χορταστικό 2-2.

Μία εβδομάδα μετά την ήττα στο clasico, η Μπαρτσελόνα “φλέρταρε” με… γκέλα στο «Καμπ Νου» απέναντι στην πολύ δυνατή φέτος Ρεάλ Σοσιεδάδ, αλλά το VAR της έδωσε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη με 1-0 και -προσωρινά τουλάχιστον, αφού η Ρεάλ παίζει αύριο- να επανέλθει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι «μπλαουγκράνα» δυσκολεύτηκαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες και σε αυτές που είχαν, δεν ήταν ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια ενώ, όσο περνούσε η ώρα, οι Βάσκοι έμοιαζαν όλο και πιο επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Δέκα λεπτά πριν τη λήξη ο διαιτητής, μετά από υπόδειξη του VAR κι αφού είδε κι ο ίδιος τη φάση στο βίντεο, καταλόγισε πέναλτι για χέρι του Λε Νορμάν και ο Μέσι στο 81΄ ευστόχησε από την άσπρη βούλα και χάρισε μία δύσκολη, αλλά πολύτιμη νίκη στους Καταλανούς.

Εντωπωσιακό ήταν το παιχνίδι, ειδικά στο Α’ ημίχρονο, στο «Μετροπολιτάνο» της Μαδρίτης μεταξύ της Ατλέτικο και της Σεβίλης, για την 27η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Τελικά οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, σ’ ένα ματς με πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Τα γκολ των «ροχιμπλάνκος» σημείωσαν οι Μοράτα (32′ πεν.), Φέλιξ (36′), ενώ τα τέρματα της ομάδας από την Ανδαλουσία πέτυχαν οι Ντε Γιονγκ (19′) και Οκάμπος (43′ πεν.).

Νωρίτερα, σημαντική εκτός έδρας νίκη, στην προσπάθεια που καταβάλλει για παραμονή στη La Liga, πέτυχε η Μαγιόρκα, καθώς οι νησιώτες, οι οποίοι βρίσκονται στην 18η θέση της κατάταξης, επιβλήθηκαν της Εϊμπαρ στο «Ιπουρούα» με 2-1. Μετά το αποτέλεσμα αυτό, η ομάδα από τις Βαλεαρίδες νήσους έφτασε στους 25 βαθμούς, όπου «συγκατοικεί» με την 17η Θέλτα, η οποία έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, ενώ, παράλληλα, η Μαγιόρκα πλησίασε τη σημερινή αντίπαλό της στο -2.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

Παρασκευή 6 Μαρτίου

Αλαβές – Βαλένθια 1-1
(73’ Μέντες – 34’ Παρέχο)

Σάββατο 7 Μαρτίου

Έιμπαρ– Μαγιόρκα 1-2
(90+1’ Μπίγας – 42’ Ροντρίγκεθ, 78’ Κούμπο)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Σεβίλλη 2-2
(32′ Mοράτα, 36′ Φέλιξ – 19′ Ντε Γιονγκ, 43′ πεν. Οκάμπος)

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-0
(81′ πεν. Μέσι)

Χετάφε – Θέλτα 22:00

Κυριακή 8 Μαρτίου
Οσασούνα – Εσπανιόλ 13:00
Βαγιαδολίδ – Αθλέτικ Μπιλμπάο 15:00
Λεβάντε – Γρανάδα 17:00
Βιγιαρεάλ – Λεγανές 19:30
Ρεάλ Μπέτις – Ρεάλ Μαδρίτης 22:00

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις