Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κόσοβο – Ελλάδα 1-1: «Αυτοκτόνησε» η Εθνική χάνοντας τη νίκη στις καθυστερήσεις

Κόσοβο – Ελλάδα 1-1: «Αυτοκτόνησε» η Εθνική χάνοντας τη νίκη στις καθυστερήσεις
ΦΩΤΟ Intime

Η Ελλάδα έκανε κακό ματς στο Κόσοβο, αλλά κρατούσε τη νίκη στα “χέρια” της μέχρι και τις καθυστερήσεις, οπότε και δέχθηκε την ισοφάριση για το 1-1 και τη νέα απώλεια βαθμών στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η “γαλανόλευκη” προηγήθηκε στη μοναδική της φάση στο ματς με τον Δουβίκα στο 45+1′, αλλά ο Μουρίκι “απάντησε” στο 90+3′ και… πάγωσε την Εθνική μας Ομάδα.

Η Ελλάδα έμεινε έτσι στους 3 βαθμούς μετά από 3 αγώνες και απομακρύνθηκε από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας στο δεύτερο όμιλο των προκριματικών για το Μουντιάλ του Κατάρ.

Το παιχνίδι

Η Ελλάδα προσπάθησε να “πιέσει” ψηλά το Κόσοβο στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά δυσκολεύτηκε υπερβολικά να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή της και οι γηπεδούχοι ήταν πιο επιθετικοί στο πρώτο τέταρτο του αγώνα.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Η Εθνική μας “ανέβηκε” στη συνέχεια, αλλά πέραν από κάποια κόρνερ δεν μπόρεσε να γίνει “απειλητική” για τους Κοσοβάρους, μην έχοντας ούτε τελική στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου.

Η μοναδική καλή στιγμή για την ομάδα του Φαν’τ Σχιπ ήρθε στο 45+1′, όταν μία τρομερή κάθετη του Τάσου Μπακασέτα έβγαλε τον Τάσο Δουβίκα απέναντι από τον Μούριτς και ο επιθετικός της Ουτρέχτης πλάσαρε ιδανικά για το 1-0 στο ματς.

Με την ψυχολογία υπέρ της από το γκολ, η Ελλάδα ήταν καλύτερη στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το γεγονός, έχοντας εκ νέου κακές επιλογές στην τελική πάσα.

Το Κόσοβο προσπάθησε έτσι να “απαντήσει” στη συνέχεια, αλλά η μοναδική φορά που κινδύνευσε η εστία του Βλαχοδήμου ήταν στο 67′. Μετά από κόρνερ, ο Ραχμάνι “έπιασε” την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της Μπενφίκα.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η Ελλάδα θα φύγει με τη νίκη από την Πρίστινα, μια ολιγωρία της άμυνας στις καθυστερήσεις του αγώνα, έφερε την ισοφάριση για τους Κοσοβάρους.  Στο 90+3′ ο Μουρίκι με κεφαλιά από κοντά πέτυχε το 1-1 για το Κόσοβο και “πάγωσε” την ομάδα του Φαν’τ Σιπ, η οποία και έχασε τεράστια ευκαιρία για την πρώτη της νίκη στα προκριματικά.

Αυτή ήταν μάλιστα η τρίτη ισοπαλία για την Ελλάδα μετά από τρία παιχνίδια στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, γεγονός που φέρνει την Εθνική σε πολύ δύσκολη θέση για την πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Οι συνθέσεις στο Κόσοβο – Ελλάδα

Κόσοβο (Μπερνάρ Σαλάντ): Μούριτς, Βοϊβόντα, Ραχμάνι, Αλίτι (79′ Φαζλίζι), Χαντεργκιονάι, Χαλίμι (84′ Μουσλίγια), Ντρέσεβιτς, Β. Μπερίσα (79′ Λασάι), Καστράτι (46’ Μπίτικι), Μουρίκι, Ράσιτσα.

Ελλάδα (Τζον Φαν’τ Σιπ): Βλαχοδήμος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Γιαννούλης, Ανδρούτσος, Τσιμίκας (89′ Παπαδόπουλος), Σιώπης, Μπουχαλάκης, Μπακασέτας, Δουβίκας (63’ Μάνταλος), Παυλίδης (80′ Φούντας)

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου

1. Ισπανία (5 ματς) 10 (11-5)

2. Σουηδία (3 ματς) 9 (6-1)

3. Κόσοβο (4 ματς) 4 (3-7)

4. Ελλάδα (3 ματς) 3 (3-3)

5. Γεωργία (5 ματς) 1 (2-9)

Η επόμενη αγωνιστική

Ελλάδα-Σουηδία (08/09, 21:45)
Κόσοβο-Ισπανία (08/09, 21:45)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις