Τρίτη, 21 Μαΐ
28oC Αθήνα

Κόσοβο – Ελλάδα για την κορυφή του ομίλου στο Nations League

Κόσοβο – Ελλάδα για την κορυφή του ομίλου στο Nations League

Η Εθνική Ελλάδας έχει δύσκολη εκτός έδρας δοκιμασία απόψε (5/6, 21:45), καθώς αντιμετωπίσει το Κόσοβο σ’ ένα πρόωρο ντέρμπι κορυφής του ομίλου για την τρίτη κατηγορία του Nations League.

Με γκολ του Μπακασέτα, η Εθνική Ελλάδας νίκησε πριν λίγες ημέρες εκτός έδρας τη Βόρεια Ιρλανδία με 1-0 και θέλει να διπλασιάσει τις νίκες στον δεύτερο όμιλο κόντρα στο Κόσοβο, το οποίο επικράτησε εκτός έδρας της Κύπρου με 2-0.

Κόσοβο και Ελλάδα «συγκρούονται» στην Πρίστινα, για τη δεύτερη αγωνιστική της διοργάνωσης, με στόχο την πρώτη θέση του ομίλου και τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Γκουστάβο Πογέτ, να μην βλέπει άλλο αποτέλεσμα από το «διπλό», όπως ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου, παραμονή του αγώνα.

Στα αγωνιστικά, ο Ουρουγουανός προπονητής δεν θα έχει στη διάθεση του τον Γιάννη Κώτσιρα, ενώ μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες συμμετοχής του Γιώργου Μασούρα. Εξαιρετικά πιθανή είναι παρουσία στην ενδεκάδα του Μπάλντοκ, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με τα “γαλανόλευκα” στο Μπέλφαστ.

Οι δύο αντίπαλοι συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο προηγούμενο Nations League και αμέσως μετά στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Η Ελλάδα νίκησε στο πρώτο παιχνίδι στην Πρίστινα, ενώ στα τρία που ακολούθησαν οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες. Το τελευταίο τον περασμένο Νοέμβριο στο «Σπύρος Λούης» ήταν και το τελευταίο του Τζον Φαν’τ Σχιπ στον γαλανόλευκο πάγκο.

Ο 40χρονος Σκωτσέζος Τζον Μπίτον ορίστηκε διαιτητής του αγώνα. Έχει σφυρίξει ελληνικές ομάδες τρεις φορές στα Κύπελλα Ευρώπης. Στις 3 Νοεμβρίου 2016 ΠΑΟΚ – Καραμπάχ 0-1, στις 14 Σεπτεμβρίου 2017 Ριέκα – ΑΕΚ 1-2 και στις 10 Δεκεμβρίου 2020, ΠΑΟΚ – Γρανάδα 0-0.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο της League C και η βαθμολογία:

2η αγωνιστική – 05.06.2022

Κύπρος – Βόρεια Ιρλανδία 19.00

Κόσοβο – Ελλάδα 21.45

Βαθμολογία (σε 1 αγώνα)
Κόσοβο 3
Ελλάδα 3
Βόρεια Ιρλανδία 0
Κύπρος 0

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις