Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Κώστας Μπατής: Το “κοντό σουτ” που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ

Κώστας Μπατής: Το “κοντό σουτ” που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ

Στο πένθος βυθίστηκε ο χώρος του αθλητισμού και της δημοσιογραφίας μετά την είδηση του χαμού του Κώστα Μπατή. Ο γνωστός δημοσιογράφος έφυγε σε ηλικία 61 ετών, ωστόσο ο κόσμος δεν θα ξεχάσει ποτέ τη χαρακτηριστική φωνή του και τις παθιασμένες μεταδόσεις του.

Έχοντας αγωνιστεί και ο ίδιος με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, αλλά και τις μικρές εθνικές ομάδες (Παίδων και Εφήβων) της Ελλάδας, ο Κώστας Μπατής ακολούθησε στη συνέχεια το ρεπορτάζ του μπάσκετ ως δημοσιογράφος. Αποτέλεσε μία από τις πιο γνωστές “φωνές” της τηλεόρασης, μεταδίδοντας αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, στη “χρυσή εποχή” του μπάσκετ, στη δεκαετία του ’90.

Click4more: Κώστας Μπατής: Ο έρωτας, ο γάμος και το διαζύγιο του δημοσιογράφου, με την σταρ Ελλάς Ελένη Παπαϊωάννου

Ως αθλητής αναδείχθηκε 4 φορές πρωταθλητής Ελλάδος (1975, 1977, 1980, 1982), ενώ κατέκτησε και 2 κύπελλα Ελλάδος (1979, 1982). Παράλληλα, αγωνίστηκε με τον Παναθηναϊκό και 3 φορές στους 8 του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (1978, 1980, 1981).

Η αξέχαστη ατάκα του

Ο Κώστας Μπατής έκανε σπουδαία καριέρα τόσο εντός όσο κι εκτός γηπέδου, αφήνοντας εποχή στην αθλητική δημοσιογραφία.

Ο κόσμος δεν θα ξεχάσει ποτέ τη χαρακτηριστική φωνή του και τις παθιασμένες μεταδόσεις του, ενώ στη μνήμη όλων έχει μείνει η ατάκα “κοντό σουτ”. Με αυτό τον χαρακτηρισμό περιέγραφε τα σουτ που έφταναν ίσα-ίσα στη στεφάνη της μπασκέτας.

Ο Βασίλης Σκουντής θυμήθηκε την ατάκα αυτή, στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα του για τον Κώστα Μπατή.

“Το “κοντό σουτ” όπως έλεγε και ήταν ο πρώτος που το είπε στην Ελλάδα… Δυστυχώς είναι αλήθεια… Εφυγε τη νύχτα από τη ζωή ο φίλος και συνάδερφος μας, Κώστας Μπατής. Πρώην διεθνής παίκτης του Παναθηναϊκού, του Μίλωνα και του Εσπέρου και επί σειρά ετών τηλεσχολιαστής και παρουσιαστής εκπομπών στο Mega, στον ANT1, στον ΣΚΑΙ. Καλό Παράδεισο να έχει…”, έγραψε ο γνωστός δημοσιογράφος.

Θυμηθείτε κάποιες από τις μεταδόσεις του:

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις