Τετάρτη, 1 Μαΐ
17oC Αθήνα

Κώστας Παπανικολάου για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα: «Στα λόγια είμαστε όλοι καλοί, το θέμα είναι να κάνουμε πράξεις»

Κώστας Παπανικολάου για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα: «Στα λόγια είμαστε όλοι καλοί, το θέμα είναι να κάνουμε πράξεις»
Intime.gr

“Να κάνουμε κάτι για να μην βλέπουμε μανάδες να κλαίνε για τα παιδιά τους και γιαγιάδες για τα σπίτια τους” ανέφερε μεταξύ άλλων ο αρχηγός της Εθνικής μπάσκετ, Κώστας Παπανικολάου, σχολιάζοντας τη “μάχη” που δίνει η χώρα μας με τις πυρκαγιές για ένα ακόμα καλοκαίρι.

Ενόψει της συμμετοχής της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ 2023, ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε και για… μπάσκετ. Όταν όμως ρωτήθηκε για τις πυρκαγιές, ο αρχηγός της Γαανόλευκης, ήταν αφοπλιστικός…

«Θα πρέπει να παρέχουμε στήριξη στους ανθρώπους που παλεύουν να σώσουν ζωές και το βιός μιας ολόκληρης ζωής. Δυστυχώς με ενοχλεί όλο αυτό που το έχουμε συνηθίσει, η ωμότητα αυτής της κατάστασης. Πρέπει επιτέλους να γίνει κάτι, οι αρμόδιοι φορείς να δράσουν, ώστε να μη βλέπουμε μανάδες να κλαίνε τα παιδιά τους επειδή έπεσε ένα αεροπλάνο ή γιαγιάδες να ξεσπιτώνονται. Στα λόγια είμαστε όλοι καλοί, το θέμα είναι να κάνουμε πράξεις. Η πρόληψη είναι αναγκαία».

Ανάλογη ήταν και η απάντηση του ομοσπονδιακού προπονητή, Δημήτρη Ιτούδη: «Δυστυχώς θυμάμαι ότι και στις πρώτες μας δηλώσεις στην προετοιμασία μιλούσαμε για τις πυρκαγιές. Δεν μπορεί να μη μας απασχολεί αυτό που γίνεται στην Ελλάδα και είναι θλιβερό. Ελπίζω κι εύχομαι όχι μόνο η ελληνική κοινότητα αλλά όλες να εμποτιστούν με περίσσια γνώση και εμπειρία ώστε να αντιμετωπίζουν αυτές τις δύσκολες καταστάσεις. Εύχομαι όσα συμβαίνουν να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο ανώδυνες. Οι σκέψεις μας είναι μαζί τους, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, πρέπει να κάνουμε κάτι παραπάνω. Θα πρέπει να νιώθει ο καθένας προστατευμένος από οποιαδήποτε τέτοιου είδους φυσική καταστροφή. Η πρόληψη είναι πολύ σημαντική».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις