Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Κρίστιαν Έρικσεν: Το Δεκέμβριο κρίνεται η καριέρα του Δανού ποδοσφαιριστή

Κρίστιαν Έρικσεν: Το Δεκέμβριο κρίνεται η καριέρα του Δανού ποδοσφαιριστή
Reuters

Θα πάρει ο Κρίστιαν Έρικσεν το “πράσινο φως” από τους γιατρούς ή θα οδηγηθεί η ποδοσφαιρική καριέρα του σε ένα αναγκαστικό φινάλε;

Ο Κρίστιαν Έρικσεν δεν επιτρέπεται να παίξει στην Ιταλία με την Ίντερ αυτή τη σεζόν, ως αποτέλεσμα της καρδιακής ανακοπής που υπέστη στο Euro 2020 και είναι σ’ επαφές να φορέσει τη φανέλα του Άγιαξ. Όλα όμως θα εξαρτηθούν στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο Δανός μεσοεπιθετικός υπέστη καρδιακή ανακοπή, έλαβε σωτήρια θεραπεία εντός αγωνιστικού χώρου, ενώ στη συνέχεια του εμφυτεύθηκε απινιδωτής (ICD), ένας τύπος βηματοδότη που μπορεί να αποτρέψει θανατηφόρες καρδιακές ανακοπές κάνοντας ένα τράνταγμα για να αποκαταστήσει τον κανονικό καρδιακό ρυθμό.

Η τεχνική επιστημονική επιτροπή της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου ανακοίνωσε ότι ο Δανός δεν επιτρέπεται να παίξει στην Ιταλία εάν δεν αφαιρεθεί η συσκευή ICD. Ετσι ο 29χρονος μέσος ξεκίνησε επαφές με τον ΄γιαξ. Στην Ολλανδία δεν υπάρχει τέτοιος περιορισμός και ο “Αίαντας” έχει ξεκινήσει ήδη επαφές με τον ατζέντη του για να τον εντάξει στο δυναμικό της στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αρκεί να πάρει το «πράσινο» φως από τους γιατρούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Gazzetta dello Sport», υπάρχουν προγραμματισμένες -τον επόμενο μήνα- εξετάσεις για τον Δανό μεσοεπιθετικό και θα κριθεί αν μπορεί να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο. Αν είναι θετικές οι εξετάσεις τότε θα επιστρέψει στον Αγιαξ, εκεί όπου και ο Ντάλεϊ Μπλιντ αγωνίζεται με ειδικό μηχάνημα στην καρδιά, λόγω των προβλημάτων που έχει παρουσιάσει κατά καιρούς.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο Ερικσεν θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση…

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις