Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Κριστιάνο Ρονάλντο – Λιονέλ Μέσι: Οι συμφωνίες με τη Σαουδική Αραβία και οι πιθανές αντιδράσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Κριστιάνο Ρονάλντο – Λιονέλ Μέσι: Οι συμφωνίες με τη Σαουδική Αραβία και οι πιθανές αντιδράσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Reuters

Οι… παρτίδες που έχουν ανοίξει Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι με την Σαουδική Αραβία, δεν αποκλείεται να τους βάλουν στο “στόχαστρο”, λόγω της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υπάρχει στην περιοχή.

Μπορεί ο αγωνιστικός χώρος και τα προσωπικά βραβεία να χώριζαν τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι, αλλά οι δυο “αστέρες” του παγκοσμίου ποδοσφαίρου φαίνεται πως… ενώνονται στη Σαουδική Αραβία.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα συνεχίσει την καριέρα του στην Saudi Pro League, υπογράφοντας στην Αλ Νασρ για το ιλιγγιώδες ποσό των 208 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως συν τα μπόνους και τα δικαιώματα (το συμβόλαιο του 37χρονου Πορτογάλου θα έχει ισχύ μέχρι το 2025 και θα του αποφέρει πάνω από 500 εκατ. ευρώ!)

Παράλληλα, τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Πορτογάλος επιθετικός θα γίνει πρεσβευτής της υποψηφιότητας της Σαουδικής Αραβίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, στο πλαίσιο του deal του με την Αλ Νασρ. Η χώρα της Μέσης Ανατολής θεωρείται ότι ετοιμάζει κοινή υποψηφιότητα με την Αίγυπτο και την Ελλάδα για το δικαίωμα να φιλοξενήσει το τουρνουά σε έξι χρόνια.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη نادي النصر السعودي (@alnassr_fc)

Η συγκεκριμένη συμφωνία όμως ακολουθεί εκείνη με τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος είναι κάτι σαν πρεσβευτής τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας. Ο Αργεντινός συμμετέχει σε προωθητικές ενέργειες για να αυξηθεί ο τουρισμός στη χώρα.

Ο κατακτητής του Μουντιάλ του Κατάρ θα κερδίσει περισσότερα από 22,5 εκατομμύρια λίρες ευρώ για να διαφημίσει τον τουρισμό της χώρας. Ο Μέσι έχει ήδη παρελάσει από το κράτος της Σαουδικής Αραβίας κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του τον περασμένο Μάιο.

Οι δυο συμφωνίες και τους “αστέρες” του παγκοσμίου ποδοσφαίρου φαίνεται πως συνδέονται -λίγο ή πολύ- στο πλαίσιο ενός γιγαντιαίου και πολυδάπανου πρότζεκτ που φέρει την επωνυμία «Vision 2030».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leo Messi (@leomessi)

Θα υπάρξουν αντιδράσεις λόγω της καταπάτησης ανθρώπινων δικαιωμάτων;

Η Σαουδική Αραβία έχει κατηγορηθεί για πολλές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι στο έδαφός της, οι μαζικές εκτελέσεις και η δίωξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ είναι μερικές από αυτές. Έτσι, οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι δεν αποκλείεται να γίνουν δέκτες παραπόνων από οργανώσεις – ομάδες που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Θυμίζουμε ότι όταν έγινε γνωστή η συμφωνία του Λιονέλ Μέσι με το κράτος της Σαουδικής Αραβίας, ο Αργεντινός κλήθηκε να ακυρώσει το σχετικό deal, από ομάδα που εκπροσωπεί τις οικογένειες των κρατουμένων στη χώρα. Ανάλογες αντιδράσεις, πιθανότατα θα υπάρτξουν και προς την πλευρά του Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Αποτελείς έμπνευση για εκατομμύρια ανθρώπους και αυτά που λες και κάνεις έχουν πραγματικά σημασία. Για να το θέσουμε ευθέως – έχετε τεράστια δύναμη, αλλά με αυτή τη δύναμη έρχεται μεγάλη ευθύνη», ανέφερε -μεταξύ άλλων- η ανοιχτή επιστολή των οικογενειών προς τον Λιονέλ Μέσι.

Υπενθυμίζεται ότι Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι έχουν τεράστια “ισχύ” μέσω των social media, καθώς αριθμούν 527 εκατομμύρια followers και 413 εκατομμύρια αντιστοίχως.

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις