Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Κροατία – Μαρόκο διεκδικούν την τρίτη θέση στον μικρό τελικό του Μουντιάλ

Κροατία – Μαρόκο διεκδικούν την τρίτη θέση στον μικρό τελικό του Μουντιάλ

Μετά από διάλειμμα δύο ημερών, το Μουντιάλ επιστρέφει στη δράση, με τη διεξαγωγή του μικρού τελικού ανάμεσα στην Κροατία και το Μαρόκο.

Η Κροατία και το Μαρόκο αποτέλεσαν τις ευχάριστες εκπλήξεις του Μουντιάλ. Αμφότερες ήταν αουτσάιντερ, ωστόσο κατάφεραν να κάνουν μία παραμυθένια πορεία μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου αποκλείστηκαν από Αργεντινή και Γαλλία, αντίστοιχα.

Η πορεία του Μαρόκο, ειδικά, ήταν άκρως εντυπωσιακή και θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια, με τους Μαροκινού να γίνονται η πρώτη αφρικανική ομάδα που φτάνουν μέχρι τα ημιτελικά παγκοσμίου κυπέλλου.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και στους ομίλους του Μουντιάλ. Στο μεταξύ τους παιχνίδι της πρεμιέρας, Κροατία και Μαρόκο έμειναν στο 0-0, με τους Μαροκινούς να τερματίσουν τελικά στην πρώτη θέση του ομίλου και τους Κροάτες στη δεύτερη. Εκτός έμεινε το φαβορί Βέλγιο.

Το απόγευμα (17:00) του Σαββάτου οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν την τρίτη θέση του Μουντιάλ του Κατάρ. Ο μικρός τελικός είναι ακατάλληλος για προγνωστικά, με την Κροατία να έχει θεωρητικά ένα μικρό προβάδισμα, λόγω του ότι είναι πιο έμπειρη ομάδα.

Η Κροατία έχει τερματίσει στην τρίτη θέση και στο Μουντιάλ του 1998, ενώ είχε κατακτήσει τη δεύτερη θέση στο Μουντιάλ του 2018. Το Μαρόκο θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία του σε μικρό τελικό παγκοσμίου κυπέλλου.

Ο μικρός τελικός θα ξεκινήσει στις 17:00 και θα μεταδοθεί από τον ΑΝΤ1.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις