Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ξάνθη – ΑΕΚ: “Φτωχό” ματς, χωρίς ρίσκο

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Λίγα πράγματα. Η ΑΕΚ βρέθηκε από το 6′ να παίζει με δέκα παίκτες, αλλά όταν επέστρεψε η αριθμητική ισορροπία με την Ξάνθη, δεν έδειξε ικανή να φτάσει στη νίκη. Δίκαιο το 0-0 στα Πηγάδια, με τον Μπαάρκα να έχει μια μεγάλη επέμβαση!

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Μετά και από αυτό το 0-0 η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έχασε έδαφος στην προσπάθεια της για να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται, αφού έμεινε στους 26 βαθμούς, όσους και ο ΠΑΟΚ με δύο παιχνίδια λιγότερα, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει 30 με ματς λιγότερο. Όσον αφορά τους Ακρίτες, ανέβηκαν στους 32 βαθμούς και έπιασαν και πάλι τον πανιώνιο στη δεύτερη θέση της Superleague.

Η Ένωση έδειξε διάθεση να παίξει επιθετικά με το ξεκίνημα του ματς, αλλά τα σχέδια του Μανόλο Χιμένεθ -που αναγκάστηκε να βγάλει την τελευταία στιγμή τον.. άρρωστο Γιόχανσον από την αρχική ενδεκάδα- άλλαξαν μόλις στο 6′. Ο Λουσέρο πήγε να βγει μόνος του απέναντι στον Μπάρκα, αλλά ο Γκάλο τον ανέτρεψε -τραβώντας και γκρεμίζοντας τον- και σαν τελευταίος παίκτης είδε την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ΑΕΚ με δέκα παίκτες για… ολόκληρο το παιχνίδι.

Οι “κιτρινόμαυροι” προσπάθησαν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα του παιχνιδιού (μπήκε και ο Μπακάκης στη θέση του Πατίτο), ενώ είχαν κάποια σουτ με τον Χριστοδουλόπουλο, που έκανε αισθητή την παρουσία του με τις ατομικές προσπάθειες που έκανε. Απ’ την άλλη, οι γηπεδούχοι έδειξαν μεγάλη δυσκολία στο να πάρουν τα ηνία και την κυκλοφορία της μπάλας και δεν βρήκαν διαδρόμους προς την εστία των “κιτρινόμαυρων”.

Η πρώτη -και μάλιστα μοναδική- ευκαιρία του ματς χάθηκε στο 38′. O Τριάδης “άδειασε” τον προσωπικό του αντίπαλο μέσα στην περιοχή, έπιασε ισχυρό σουτ, όμως ο Μπάρκας έδιωξε. Ο παίκτης της Ξάνθης πήγε να… σκοτώσει από πολύ κοντά τον αντίπαλο πορτιέρε, που έδιωξε με το στήθος!

Οι Ακρίτες μπήκαν με πιο επιθετικά με την έναρξη της επανάληψης, ενώ ο Λουτσέσκου πέρασε τον Σολτάνι, για να καταφέρει να βάλει προβλήματα στους απροσπέλαστους Βράνιες και Λαμπρόπουλο.. Η αριθμητική ισορροπία όμως επέστρεψε στα πρώτα λεπτά του 45λεπτου. Ο Τριάδης είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 58′, αφήνοντας την Ξάνθη και 10 παίκτες, όσους και ΑΕΚ. 

Το παιχνίδι έγινε πιο “ανοιχτό” αλλά έλειψαν και πάλι οι φάσεις. Ο Χιμένεθ φρέσκαρε την επιθετική του γραμμή, βάζοντας τον Μπακασέτα στη θέση του Χριστοδουλόπουλου, αλλά λίγο αργότερα έκανε αλλαγή τον Μάνταλο με τον Γαλανόπουλο, θέλοντας τουλάχιστον να μην χάσει το βαθμό στα Πηγάδια. Οι δυο ομάδες δεν πήραν κάποιο ρίσκο στην επίθεση τους, με το 0-0 να χαρακτηρίζει -δίκαια- το παιχνίδι, αφού η κεφαλιά του Λαμπρόπουλου στο τέλος έστειλε την μπάλα πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε