Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

“Ξέσπασε” η Λάτσιο, εδραιώθηκε η Ρόμα, με το ένα… πόδι στη Serie B η Λέτσε

Λάτσιο
ΦΩΤΟ Reuters

Με μία ξεγυρισμένη πεντάρα φιλοδώρησε η Λάτσιο την Βερόνα, για την 36η αγωνιστική της Serie A, θυμίζοντας κάτι από το ποδόσφαιρο που έπαιζε προ της διακοπής λόγω του κορονοϊού, ενώ η Ρόμα νίκησε με 2-1 τη Φιορεντίνα και πάτησε πιο γερά στην 5η θέση της βαθμολογίας. Οδυνηρή ήττα γνώρισε η Λέτσε, με 3-2 εκτός έδρας- από την Μπολόνια και πλέον απέχει 4 βαθμούς την Τζένοα που είναι εκτός ζώνης υποβιβασμού.

Η Λάτσιο άρχισε να… συνέρχεται στο φινάλε της Serie A, σημειώνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της και μάλιστα με το εμφατικό 5-1 στην έδρα της Βερόνα, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τσίρο Ιμόμπιλε.

Ο 30χρονος επιθετικός των «λατσιάλι» (που έπιασαν την Αταλάντα στην 3η θέση) σημείωσε χατ-τρικ, έφτασε τα 34 γκολ στην εφετινή Serie A κι απέκτησε ισχυρό προβάδισμα από τον Κριστιάνο Ρονάλντο της Γιουβέντους στη μάχη για το «χρυσό παπούτσι» του ιταλικού πρωταθλήματος.

Νίκη από το… σημείο του πέναλτι πέτυχε και η Ρόμα επί της Φιορεντίνα με 2-1, χάρις σε δύο εύστοχες εκτελέσεις του Βαρετού (είχε ισοφαρίσει στο 54’ ο Μιλένκοβιτς για τους «βιόλα») κι εδραίωσε την παρουσία της στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Την ίδια ώρα η Ουντινέζε επικράτησε εκτός έδρας της Κάλιαρι με 1-0 και την προσπέρασε στο βαθμολογικό πίνακα, ενώ η υποβιβασμένη ΣΠΑΛ έμεινε στο 1-1 με την Τορίνο, κατακτώντας τον πρώτο βαθμό της στη Serie A, μετά από έξι συνεχόμενες ήττες.

Νωρίτερα, η Μπολόνια έσπρωξε ακόμη πιο «βαθιά» στη βαθμολογία της Serie A τη Λέτσε, με τη νίκη 3-2 που κατέκτησε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, χάρις στο τέρμα του Μπάροου. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο παιχνίδι στα… κόκκινα, παίρνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στο πεντάλεπτο με τους Παλάσιο και Σοριάνο. Ο Μανκόσου μείωσε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου για τη Λέτσε, ενώ ο Φάλκο στο 66′ έφερε το ματς στα ίσα.

Οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο, έμειναν με… άδεια χέρια στο φινάλε μετά το γκολ του Μπάροου και στο -4 από την 17η Τζένοα, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε του ιταλικού πρωταθλήματος.

Η 36η αγωνιστική ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση της Γιουβέντους κόντρα στη Σαμπντόρια (22:45), όπου η «Μεγάλη Κυρία» θα έχει την ευκαιρία, εφόσον νικήσει, να «σφραγίσει» το 9ο συνεχόμενο πρωτάθλημά της.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις