Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ξέσπασε ο Μαξ Φερστάπεν: «Έχω βαρεθεί με όλες αυτές τις μα@λ@@@ς».

Ξέσπασε ο Μαξ Φερστάπεν: «Έχω βαρεθεί με όλες αυτές τις μα@λ@@@ς».
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Μαξ Φερστάπεν βρίσκεται στο “στόχαστρο” τις τελευταίες ημέρες και μετά το περιστατικό με τον ομόσταβλό του, Σέρχιο Πέρεζ, στον οποίο και δεν επέτρεψε να τον προσπεράσει στο Γκραν Πρι της Βραζιλίας, παρότι ο ίδιος δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον στον αγώνα.

Η “σκληρή” κριτική εναντίον του, έφερε έτσι ένα ξέσπασμα του ίδιου του Φερστάπεν, ο οποίος έκανε λόγο για απειλές στην οικογένειά του και εξήγησε ότι η Red Bull γνώριζε από πριν την απόφασή του και τους λόγους πίσω από αυτή. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στην πατρίδα του την Ολλανδία αναφέρουν ότι η αντίδραση του παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, ήταν… απάντηση σε αντίστοιχο unfair του Πέρεζ.

Οι δηλώσεις του Φερστάπεν

«Αυτό που έγινε δεν είχε να κάνει με τη θέση στο συγκεκριμένο αγώνα, ήταν για κάτι που είχε συμβεί νωρίτερα στη σεζόν και το είχα ήδη εξηγήσει στην ομάδα στο Μεξικό. Η ομάδα κατάλαβε τη θέση μου και συμφωνήσαμε. Πήγαμε στη Βραζιλία και περίμενα πως θα αγωνιστούμε κυνηγώντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Προφανώς είχαμε λάθος επικοινωνία το Σάββατο και την Κυριακή, δεν μου είχαν πει τίποτα για αλλαγή θέσεων. Μου το είπαν στον τελευταίο γύρο μέσω team radio. Θα έπρεπε να ήξεραν την απάντησή μου, από όσα είχαμε συζητήσει την προηγούμενη εβδομάδα.

Μετά τον αγώνα είχαμε κάποιες καλές συζητήσεις, τα βάλαμε όλα στο τραπέζι και όλα ξεκαθαρίστηκαν. Κρίνοντας εκ των υστέρων, θα έπρεπε αυτή την κουβέντα να την είχαμε κάνει νωρίτερα γιατί ποτέ δεν ήμουν κακός teammate για κανέναν. Πάντα βοηθούσα και η ομάδα το ξέρει αυτό. Πάντα βάζω την ομάδα μπροστά και στο τέλος της ημέρας, είναι ομαδική προσπάθεια. Αυτό που μάθαμε από όσα έγιναν είναι πως πρέπει να είμαστε πιο ανοιχτοί και να επικοινωνούμε καλύτερα. 

Μετά τον αγώνα, στα media φαινόμουν εγώ ο κακός. Όμως δεν είχαν πλήρη εικόνα όσων είχαν συμβεί. Και το να με κατηγορούν με αυτό τον τρόπο ήταν γελοίο για να είμαι ειλικρινής. Γιατί δεν ξέρουν πως δουλεύω εντός της ομάδας. Και τι εκτιμά η ομάδα για μένα. Όσα διάβασα λοιπόν ήταν αηδιαστικά. Κυρίως, επειδή ξεκίνησαν να επιτίθενται στην οικογένειά μου, απειλούσαν την αδερφή και τη μητέρα μου, την κοπέλα μου, τον πατέρα μου. Για μένα αυτό είναι πέραν τον ορίων, όταν δεν ξέρεις τα γεγονότα και τι συμβαίνει. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Όταν έχεις πρόβλημα μαζί μου, καλά κάνεις, όμως είναι απαράδεκτο να τα βάζεις με την οικογένειά μου. Επίσης και εδώ στα paddock, δεν ήταν μόνο το κοινό. Πολλοί δημοσιογράφοι έγραψαν γελοία πράγματα. Όταν δεν ξέρεις μία ιστορία, τότε δεν γράφεις για την ιστορία. Έχω βαρεθεί με όλες αυτές τις μ@λ@κ@@ς. Με το που θα συμβεί κάτι αρνητικό, πρέπει να το γιγαντώσουμε. Με αρρωσταίνει αυτό, να είμαι στο επίκεντρο αυτής της επίθεσης ενώ δεν είχα κάτι λάθος».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις