Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κύπελλο Ελλάδας, Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-1: Ο Καρλίτος έκρινε την πρόκριση

Κύπελλο Ελλάδας, Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-1: Ο Καρλίτος έκρινε την πρόκριση
Intime.gr

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο γήπεδο που είχε κάνει την τελευταία του εκτός έδρας νίκη και.. έφυγε με το “διπλό” και την πρόκριση (0-1). Ο Ατρόμητος δεν είχε τις ευκαιρίες για να αποκλείσει το “τριφύλλι” και η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πέρασε στους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας με το γκολ του Καρλίτος. Εντυπωσιακή η παρουσία του Αλεξανδρόπουλου.

Λίγες ημέρες μετά το πρώτο του φετινό εκτός έδρας γκολ, ο Παναθηναϊκός πήρε και την πρώτη του νίκη μακριά από την Λεωφόρο (1-0 στην έδρα του Ατρομήτου). Ο Καρλίτος σκόραρε και πάλι και οδήγησε τους “πράσινους” στη φάση των “16” στο Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς πιέζοντας ψηλά τον Ατρόμητο, αλλά στα μετόπισθεν η συνεργασία των Βέλεθ και Σάρλια δεν ήταν πολύ καλή. Μόλις στο 5′ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρουν. Ο Κωτσόπουλος μπήκε στην περιοχή, προσπάθησε να κάνει το σουτ με τον Βέλεθ να βάζει την προβολή και να κόβει τη μπάλα. Αυτή δεν έφυγε από την περιοχή, πήγε στον Κουλούρη που έκανε το σουτ με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπρινιόλι.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε μεγάλη αδυναμία να φτιάξει φάση στα καρέ του Ατρομήτου. Στην πρώτη του “μεγάλη” στιγμή όμως (17′) ο Καρλίτος έστειλε μόλις άουτ την μπάλα, με κοντινή κεφαλιά. Κώτσιρας και Χατζηγιοβάνης άρχισαν να.. ανεβάζουν στροφές, κερδίζοντας μέτρα προς την αντίπαλη εστία από τα δεξιά.

Οι Περιστεριώτες έμειναν πιστοί το αμυντικό πλάνο τους, ψάχνοντας μια «κόντρα» για να σκοράρουν. Στο 38′ όμως ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 0-1 με τον… μόνιμο σκόρερ του. Ο Χουάνκαρ έβγαλε την μακρινή μπαλιά, ο Χατχηγιοβάνης έκανε την προβολή-γύρισμα παράλληλα με την εστία και ο Καρλίτος σκόραρε σε κενή εστία, με το VAR να εγκρίνει το γκολ.

Ο Ατρόμητος κράτησε περισσότερο την μπάλα στις αρχές της επανάληψης και προσπάθησε να φτιάξει φάσεις στα καρέ του Μπρινιόλι. Ο Παναθηναϊκός όμως… έσφιξε την άμυνα του και δεν επέτρεψε να περάσουν μπαλιές. Μάλιστα, στο 63′ είχε καλή και.. τυχερή ευκαιρία, με τον Χατζηγιοβάνη να “τσιμπάει” την μπάλα, αυτή να χτυπάει πάνω του μετά την έξοδο του Γιαννιώτη και την μπάλα να περνάει για λίγο άουτ. Ο Έλληνας πορτιέρε “έσωσε” τους “κυανόλευκους” από αυτογκόλ στο 72′ διώχνοντας την κεφαλιά του Σάλομον.

Η ομάδα του Παράσχου πάντως ανέβασε… στροφές και επιτέθηκε κυρίως από τα δεξιά, μετά και την είσοδο του Βασιλαντωνόπουλου. Ο Παναθηναϊκός όμως ήταν και πάλι αυτός που απείλησε (85′) με τον Χατζηγιοβάνη, αλλά και με την κεφαλιά του Βιτάλ (90+1′).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις