Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Κύπελλο Ελλάδας, Ολυμπιακός – Ατρόμητος: Η πρόκριση θα κριθεί στο Περιστέρι!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ανοιχτοί λογαριασμοί! Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση του Ατρόμητου μέσα στο “Γ. Καραϊσκάκης” κι έτσι το 0-0 στέλνει τις δυο ομάδες να διεκδικήσουν την πρόκριση τους στους “4” του Κυπέλλου Ελλάδας σε έναν “τελικό” στο Περιστέρι. Από μια μεγάλη ευκαιρία για τις δυο ομάδες στα τελευταία λεπτά.

Δεν βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα. Ολυμπιακός και Ατρόμητος έμειναν στο 0-0 μέσα στο “Γ. Καραϊσκάκης” και η πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας θα κριθεί στον επαναληπτικό στο Περιστέρι! Η επιλογή του Μπέντο, με τις πολλές αλλαγές στην 11άδα δεν αποδείχθηκε σωστή και όταν μπήκαν οι Σέμπα, Φορτούνης και Ιντέγε ήταν… αργά. Έτσι, ο Σα Πίντο μπόρεσε στο δεύτερο ντεμπούτο του στον Ατρόμητο -και πάλι κόντρα στους “ερυθρόλευκους”- να φέρει ένα καλό αποτέλεσμα, που δίνει ελπίδες πρόκρισης στους “κυανόλευκους”.

Όπως ήταν αναμενόμενη για τη συγκεκριμένη ημέρα, η συμπλήρωση 36 χρόνων από την τραγωδία της Θύρας 7 ήταν το γεγονός που κυριάρχησε πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης, με τους παίκτες των δυο ομάδων να αφήνουν λουλούδια στο μνημείο και την ΠΑΕ να δείχνει ένα συγκινητικό αφιέρωμα μέσω των μάτριξ.

Ο Πάουλο Μπέντο παρέταξε τον Ολυμπιακό με 8 αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα στο τελευταία ματς πρωταθλήματος, κάτι που… επηρέασε τη “χημεία” των Πειραιωτών.

Το παιχνίδι “άναψε” από το 24′ και μετά, όταν και χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Ανδρούτσος μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, πλάσαρε, αρχικά ο Γκορμπούνοφ απέκρουσε αλλά στη συνέχεια το πλασέ του Καρντόσο από πλεονεκτική θέση προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι του Ατρομήτου και στη συνέχεια η μπάλα απομακρύνθηκε.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά των Περιστεριωτών να πλησιάσουν στο γκολ. Ο Λημνιός έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Πλατέλλας ανενόχλητος έπιασε το σουτ στην κίνηση από τα όρια της περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.

Το γήπεδο πάντως στη συνέχεια… κατηφόρισε, με τον Ολυμπιακό να χάνει τεράστιες ευκαιρίες (το δοκάρι στο 33′ και στις υπόλοιπες ο Γκορμπούνοφ σταμάτησαν τους γηπεδούχους). Να αναφέρουμε πως στο 33′ η ομάδα του Μπέντο ζήτησε πέναλτι, σε χέρι του Ζησόπουλου από γύρισμα του Ανσαριφάρντ.

Η μπάλα πήγε.. πάνω – κάτω στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, με τις δυο ομάδες να προσπαθούν για το γκολ και να έχουν τις στιγμές τους. Από το 60′ και μετά ο Μπέντο άρχισε να περνάει τα.. βαριά του χαρτιά στο παιχνίδι (Σεμπά, Φορτούνη). Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πλησιάσει απειλητικά την εστία του Γκορμπούνοφ (μόνο κάποια μακρινά σουτ) και ο Ατρόμητος πήγε σιγά σιγά το ματς εκεί που ήθελε…

Οι “ερυθρόλευκοι” πίεσαν όλο και περισσότερο για το πολυπόθητο γκολ, πέρασε και ο Ιντέγε, οι Περιστεριώτες αμύνθηκαν σθεναρά, αλλά ο Σα Πίντο παραλίγο να “κλέψει” τη νίκη στο 82′ . Οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία του αγώνα! Ο Νικολάου έκανε τραγικό λάθος, ο Τόνσο έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, αλλά ο Λε Ταλέκ -ολομόναχος- από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ! Στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά των Πειραιωτών να χάσουν μοναδική ευκαιρία για το 1-0, με τον Ιντέγε να στέλνει με κοντινή κεφαλιά την μπάλα για λίγο άουτ.

Το 0-0 παρέμεινε, όπως και πριν από τρία χρόνια, που πάλι οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στο Κύπελλο. Τότε ο Ολυμπιακός προκρίθηκε με το εκτός έδρας γκολ στο 1-1 του Περιστερίου.

Ολυμπιακός: Λεάλι – Φιγκέιρας, Βιάνα, Νικολάου, Σισοκό – Ρέτσος, Ανδρούτσος, Μανθάτης (61′ Σεμπά), Μαρτίνς (66′ Φορτούνης) – Ανσαριφάρντ, Καρντόσο (80′ Ιντέγε). 

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ – Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Κατράνης (80′ Παντελιάδης) – Μπάγκα, Ούμπιντες – Πλατέλλας, Τόνσο (85′ Νάτσος), Λημνιός (69′ Κυριακίδης) – Λε Ταλέκ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε