Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κύπελλο Ελλάδος – Τόσκας: “Η αναζήτηση των ευθυνών στις ομάδες”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Με αφορμή τα απίστευτα γεγονότα στο Πανθεσσαλικό, στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως τέτοιου είδους καταστάσεις “έχουν δημιουργηθεί με ένα πλέγμα επιχειρηματικών συμφερόντων, με δημιουργία “ομάδων μάχης” διαφόρων Θυρών”, ενώ προανήγγειλε τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας,

Πρωτοβουλία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το υπουργείο Αθλητισμού για την λήψη μέτρων μέσα στο καλοκαίρι ώστε να αντιμετωπιστεί η βία στα γήπεδα, με φόντο τα απίστευτα γεγονότα στο Βόλο προανήγγειλε μέσω του “Αlpha 989” ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

“Όποιος νομίζει ότι σε μια μέρα η ελληνική αστυνομία μπορεί να επιβάλει πειθαρχία στα γήπεδα δεν ισχύει, είναι παθογένειες που συνέβησαν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και πάρθηκαν μέτρα σκληρά. Εμείς θα προτείνουμε μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν αμέσως, θα προτείνουμε και στον πρωθυπουργό και στον κ. Βασιλειάδη. Η αναζήτηση των ευθυνών πρέπει να πάει στις ομάδες, όχι σε μεμονωμένα άτομα που κάνουν τα επεισόδια. Ο κόσμος ξέρει πώς και γιατί μπαίνουν τέτοια άτομα στα γήπεδα. Να γίνει ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Δεν μπορεί η ελληνική αστυνομία να επιβάλλει ηρεμία στα γήπεδα όταν σέρνονται καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί με ένα πλέγμα επιχειρηματικών συμφερόντων, με δημιουργία “ομάδων μάχης” διαφόρων Θυρών. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση έτσι ούτε το κύριο βάρος των γηπέδων να πέσει στην αστυνόμευση.

Ο κ. Τόσκας μίλησε και για τους ελέγχους που έγιναν: “Οι έλεγχοι έξω από το γήπεδο ήταν πολύ αυστηροί κοντά δυο μέρες πριν τον αγώνα. Ήταν 40 διμοιρίες και δεν έχει ξαναγίνει τέτοια κινητοποίηση για την πρόληψη. Πήγαν και αρπάχτηκαν στη γέφυρα μεταξύ των κερκίδων και άλλοι έμπαιναν χωρίς εισιτήρια.

Έγιναν προσαγωγές και το θέμα ερευνάται. Γίνονται προσπάθειες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Ούτε τα καπρίτσια των ομάδων πρέπει να ανεχόμαστε ούτε τους διάφορους “περίεργους” που πήγαν να δουν μπάλα. Με τόσα πανό που είχαν απλώσει πώς γίνεται να μπορούσαν να δουν τον αγώνα, με τόσα πολλά”, τόνισε ο κ. Τόσκας, αναφερόμενος στα αίσχη του Πανθεσσαλικού.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε