Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Κύπελλο βόλεϊ: Μεγάλος ΠΑΟΚ! Ανατροπή με Ολυμπιακό και τελικός

Κύπελλο βόλεϊ: Μεγάλος ΠΑΟΚ! Ανατροπή με Ολυμπιακό και τελικός

Μετά από έναν συγκλονιστικό ημιτελικό που κρίθηκε στο tie-break, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επικρατήσει του Ολυμπιακού με 3-2 και έκλεισε μια θέση για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου. Ο “δικέφαλος του Βορρά” εκεί θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Παναθηναϊκού ή Ηρακλή που αγωνίζονται στον άλλο ημιτελικό.

Στο tie-break κρίθηκε ο πρώτος ημιτελικός ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, με τους Θεσσαλονικέις να επικρατούν με 3-2 και να προκρίνονται στον μεγάλο τελικό. Παναθηναϊκός ή Ηρακλής θα είναι ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ.

Ανατροπή και τελικός για ΠΑΟΚ

Οι “ερυθρόλευκοι” κατέκτησαν το πρώτο σετ σχετικά εύκολα, αφού είχαν από την αρχή το προβάδισμα, οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί μέχρι το 8-7 και το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ, αλλά μετά τη διακοπή ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοση του και ξέφυγε με 16-10 και δεν ξανακοίταξε πίσω, κατακτώντας το σετ με 25-19.

Το δεύτερο σετ ήταν πιο κλειστό, με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει πιο συγκεντρωμένος και να προηγείται με 4-0, αλλά αμέσως οι Πειραιώτες κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 4-4, στο υπόλοιπο σετ οι Θεσσαλονικείς είχαν ένα μικρό προβάδισμα 3 πόντων 16-13 και τελικά το πήραν με 25-22.

Το τρίτο σετ θύμισε αρκετά το πρώτο με τον Ολυμπιακό να είναι καλύτερος και να παίρνει το προβάδισμα με 12-6, ενώ και η συνέχεια ήταν ανάλογη, με τους “ερυθρόλευκους” να κρατάνε το προβάδισμα παρά τις προσπάθειες του δικεφάλου και τελικά να το κατακτούν με 25-19.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με σκοπό να μην αφήσει το ματς να τελειώσει στο τέταρτο σετ και τελικά το κατάφερε. Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πάρει σημαντική διαφορά, με τον ΠΑΟΚ να κάνει το 8-7 και να φτάνει στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με δύο σερί πρώτους χρόνους του Τακουρίδη. Τελικά, έστειλε το ματς στο τάι-μπρέικ, κατακτώντας το τέταρτο σετ με 22-25.

Στο τελευταίο και κρίσιμο πέμπτο σετ ,οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί μέχρι το 6-6, αλλά στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα τριών πόντων με 9-6 και κατάφερε να το κατακτήσει με 15-8 και να περάσει στον μεγάλο τελικό.

Τα σετ: 25-19, 22-25, 25-19, 22-25, 8-15.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις