Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Κύπρος – Ελλάδα 1-0: Πρώτη ήττα στο Nations League για τη «γαλανόλευκη»

Κύπρος – Ελλάδα 1-0: Πρώτη ήττα στο Nations League για τη «γαλανόλευκη»

Η Ελλάδα δεν κατάφερε να συνεχίσει το νικηφόρο σερί της στον όμιλο και με γκολ του Τζιωνή ηττήθηκε από την Κύπρο με 1-0, γνωρίζοντας την πρώτη ήττα στο Nations League.

Η Ελλάδα δεν εμφάνισε την ίδια συνέπεια που παρουσίασε στους προηγούμενους αγώνες του Nations League, αντιμετωπίζοντας προβλήματα στην αμυντική της λειτουργία. 

Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ είχε τις ευκαιρίες να φτάσει στην ισοφάριση αλλά βρήκε απέναντι έναν εξαιρετικό Παναγή ο οποίος δήλωσε παρών σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις για την ομάδα του.

Η Κύπρος πέτυχε έτσι την πρώτη νίκη στον όμιλο, και διατήρησε τις ελπίδες για παραμονή στη League C.

Ο αγώνας

Η Ελλάδα ξεκίνησε με διάθεση να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να πάρει από την αρχή τα ηνία του αγώνα.

Μόλις στο 4ο λεπτό η γαλανόλευκη είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ αλλά ο Δουβίκας δεν μπόρεσε με κοντινή κεφαλιά να κερδίσει τον Παναγή.
Η ομάδα του Πογέτ έδειχνε να έχει τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο τέταρτο, όμως οι γηπεδούχοι άλλαξαν το σκηνικό της αναμέτρησης.

Αρχικά στο 17΄ο Λοΐζου έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από εξαιρετική πάσα του Σωτηρίου βρέθηκε απέναντι από τον Βλαχοδήμο με το πλασέ του να καταλήγει άουτ.
Ένα λεπτό αργότερα όμως ο Τζιωνής έκανε αυτό που δεν κατάφερε νωρίτερα ο νεαρός εξτρέμ, ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους και την ελληνική άμυνα να βρίσκεται σε τρικυμία.
Η ΄΄γαλανόλευκη” προσπάθησε να απαντήσει άμεσα στο 21΄με τον Πέλκα να μην μπορεί να νικήσει από κοντά τον Παναγή, με τον Κύπριο τερματοφύλακα να διώχνει σε κόρνερ.
Το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά και τρία λεπτά αργότερα οι Κύπριοι με φάση καρμπόν του τέρματος που πέτυχαν λίγο έλειψαν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους, με τον Σωτηρίου να βγαίνει τετ α τετ απέναντι στο Βλαχοδήμο και τον Έλληνα πορτιέρο να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο Ο Πογέτ προχώρησε άμεσα σε αλλαγές, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Μπουχαλάκη και Φούντα.

Η Εθνική έδειχνε να έχει προβλήματα και στη δημιουργία, με την άμυνα των Κυπρίων να βάζουν δύσκολα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Στο 56′ όμως, η ”γαλανόλευκη έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση” αλλά το σουτ του Φούντα τράνταξε το δοκάρι του Παναγή.

Λίγο αργότερα ο Τάσος Μπακασέτας ένιωσε ενοχλήσεις και δεν μπόρεσε να συνεχίσει και τη θέση του αρχηγού της Εθνικής να παίρνει ο Φώτης Ιωαννίδης, με τον 19χρονο να κάνει ντεμπούτο με το εθνόσημο.

Στο 72ο λεπτό μάλιστα λίγο έλειψε να γίνει και ο ήρωας της Εθνικής όταν εκμεταλλεύτηκε μια ολιγωρία της κυπριακής άμυνας, βγήκε μόνος του απέναντι στον Παναγή, με τον τελευταίο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στη συνέχεια οι Έλληνες διεθνείς δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια σημαντική ευκαιρία, με τους γηπεδούχους να κρατάνε το προβάδισμα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης αναγκάζοντας την ομάδα του Πογέτ στη πρώτη ήττα στον 2ο όμιλο του Nations League.

ΚΥΠΡΟΣ: Παναγή, Ανδρέου, Ρομπέργκ, Κατελάρης, Ιωάννου (76′ Αντωνιάδης), Κυριακού, Κάστανος (76′ Γκόγκιτς), Αρτυματάς, Λοΐζου (58′ Χαραλάμπους), Σωτηρίου (76′ Κακουλή), Τζιωνής (64′ Καρώ).

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Σιώπης (46′ Μπουχαλάκης), Κουρμπέλης (78′ Αλεξανδρόπουλος), Μπακασέτας (57′ Ιωαννίδης), Πέλκας (78′ Χατζηγιοβάνης), Δουβίκας (46′ Φούντας), Μασούρας.

Τα αποτελέσματα στον όμιλο της Εθνικής
Κύπρος – Ελλάδα 1-0
Βόρεια Ιρλανδία – Κόσοβο 2-1

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις