Κυριακή, 5 Μαΐ
18oC Αθήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης για γήπεδο Παναθηναϊκού: Η «οδύσσεια» 20 ετών που τελειώνει και η χαρά για το νέο «σπίτι» της ομάδας

Κυριάκος Μητσοτάκης για γήπεδο Παναθηναϊκού: Η «οδύσσεια» 20 ετών που τελειώνει και η χαρά για το νέο «σπίτι» της ομάδας
Intime.gr

Στον εβδομαδιαίοι απολογισμό του κυβερνητικού έργου που κάνει μέσω των social dedia, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά στο νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Ο Παναθηναϊκός έκανε την Πέμπτη (06.04.2023) ένα ακόμα βήμα για την ανέγερση του νέου του γηπέδου στον Βοτανικό, με την έναρξη των πρόδρομων εργασιών στο εργοτάξιο που έχει προετοιμαστεί στην περιοχή του Βοτανικού, για την κατασκευή του “σπιτιού” των “πράσινων” και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε αυτή τη σημαντική εξέλιξη και να εκφράζει τη χαρά του για το γεγονός, πως μια ιστορική ομάδα όπως το “τριφύλλι” θα έχει το “σπίτι” που της αξίζει.

Η αναφορά του πρωθυπουργού για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Αν κάτι μπορεί να περιγραφεί με τη λέξη “οδύσσεια”, αυτό είναι η ιστορία του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού. Έπειτα από 20 χρόνια απίστευτων παλινωδιών, το όνειρο των εκατοντάδων χιλιάδων φίλων των Πρασίνων γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. Την Πέμπτη ξεκίνησαν στο Βοτανικό οι πρόδρομες εργασίες διαμόρφωσης του χώρου που θα κατασκευαστεί το νέο, υπερσύγχρονο, διεθνών προδιαγραφών, και 40.000 θέσεων γήπεδο του ΠΑΟ.

Και ταυτόχρονα, μία ολόκληρη περιοχή που μέχρι σήμερα ψυχορραγούσε θα αναπτυχθεί, θα αποκτήσει υποδομές, δίκτυα κοινής ωφέλειας, κοινόχρηστους χώρους πρασίνου. Πρόκειται για μία μεγάλη αστική παρέμβαση – διπλή γιατί περιλαμβάνει και την αναδιαμόρφωση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Όλα τα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 123 εκατομμυρίων ευρώ, θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων.

Δεν έχω κρύψει τις ποδοσφαιρικές προτιμήσεις μου, αλλά αυτό δεν μειώνει καθόλου τη χαρά μου που μία ιστορική ελληνική ομάδα με πολλές διακρίσεις θα έχει επιτέλους το σπίτι που της αξίζει”.

Θυμίζουμε ότι την Πέμπτη ξεκίνησε ο «καθαρισμός» του οικοπέδου, πάνω στο οποίο θα χτιστεί το νέο γήπεδο, προκειμένου, όταν υπογραφεί στα τέλη Μαΐου η σύμβαση της δημοτικής αρχής με το ανάδοχο σχήμα της κοινοπραξίας των ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡΑ-Μυτιληναίου, να αρχίσει αμέσως η κατασκευή του νέου γηπέδου.

Το χώρο του εργοταξίου επισκέφθηκαν οι υπουργοί Γιώργος Γεραπετρίτης (υπουργός Επικρατείας), Θόδωρος Σκυλακάκης (αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών), Άδωνις Γεωργιάδης (υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων), ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλακατές, και ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, οι οποίοι ενημερώθηκαν αναλυτικά από τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, για τις εργασίες.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις