Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Κυρίαρχοι οι Λέικερς – “Στράβωσε” για τους Χιτ (video)

Κυρίαρχοι οι Λέικερς – “Στράβωσε” για τους Χιτ (video)
Reuters

Οι Λέικερς έκαναν με χαρακτηριστική ευκολία το πρώτο βήμα για τον τίτλο στο ΝΒΑ, νικώντας 116-98 τους Χιτ, που είχαν την ατυχία να δουν τρεις παίκτες τους να αποχωρήσουν τραυματίες.

Οι Χιτ αιφνιδίασαν τους Λέικερς και χάρη στην ευστοχία τους προηγήθηκαν με 10-23 στην πρώτη περίοδο. Οι «λιμνάνθρωποι» έκαναν όμως μια απίστευτη εμφάνιση στη συνέχεια, «παίρνοντας» και τα 4 δωδεκάλεπτα.

Εκπληκτικοί -για μία ακόμα φορά- οι Άντονι Ντέιβις (34 πόντους) και Λεμπρόν Τζέιμς. Ο “Βασιλιάς”  έφτασε σε double-double με 25 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ είχε και 9 ασίστ.

Ο Τζίμι Μπάτλερ με 23 π. και ο Κέντρικ Ναν με 18 π. ήταν οι κορυφαίοι σκόρερ για την ομάδα του Μαϊάμι. Ο Μπαμ Αντεμπάγιο αγωνίστηκε μόλις 21 λεπτά έχοντας 8 πόντους , ενώ ο Γκόραν Ντράγκιτς σε 15 λεπτά πέτυχε είχε 6 πόντους.

Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Μπάτλερ των Χιτ γύρισε τον αριστερό του αστράγαλο (επέστρεψε σαφώς επηρεασμένος στο δεύτερο ημίχρονο), ενώ στις αρχές της τρίτης περιόδου αποχώρησαν οι Ντράγκιτς (με πρόβλημα στο αριστερό πόδι) και Αντεμπάγιο (τραυματισμός στον ώμο).

Αποχωρήσεις που διευκόλυναν την ομάδα του Λος Άντζελες να πάρει διαφορά ακόμα και 32 πόντων στα μέσα του τρίτου δωδεκάλεπτου (87-55). Το επόμενο -δεύτερο- παιχνίδι των τελικών θα γίνει τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Τα δωδεκάλεπτα: 31-28, 65-48, 93-67, 116-98.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις