Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Λαμία – ΑΕΚ 1-3: Άνετη και πρώτη με τρομερό Ελίασον

Λαμία – ΑΕΚ 1-3: Άνετη και πρώτη με τρομερό Ελίασον
Eurokinissi

Η Λαμία δεν μπόρεσε να κοντράρει την ΑΕΚ και η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πέρασε από το “Αθ. Διάκος” με το άνετο 3-1. παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στη Super League η Ένωση. Η απουσία του Καρλίτος ήταν κάτι παραπάνω από φανερή για τους γηπεδούχους, απειλώντας ελάχιστα την εστία του Στάνκοβιτς. Κεφαλιά – “Οβίδα” από Βίντα. Παρέμεινε “καυτός” ο Ελίασον, με γκολ και δοκάρι! Με… σουτάρα το γκολ του Σίντκλεϊ.

Η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχη στο “Αθ. Διάκος” δεν συνάντησε δυσκολίες από τη Λαμία και πήρε τη νίκη (3-1) σε ματς για την 24η αγωνιστική στη Super League. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πέτυχε με άνεση τον σκοπό της, με τον Ελίασον να έχει νέα ηγετική εμφάνιση. Η Ένωση παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα φτάνοντας τους 55 βαθμούς και θα περιμένει τα αυριανά αποτελέσματα των ΠΑΟΚ (51 β.) Παναθηναϊκού (51 β.) και Ολυμπιακού (47 β.). Απ’ την άλλη, η ομάδα της Φθιώτιδας έμεινε στους 34 βαθμούς και στην 6η θέση.

Το ματς…

Η ΑΕΚ όχι μόνο ξεπέρασε την πίεση που προσπάθησε να κάνει η Λαμία στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά στη συνέχεια ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και επιθετική πρωτοβουλία. Η πρώτη “απειλή” ήρθε στο 7′ από τον Ελίασον, το “τακουνάκι” του οποίου από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ.

Η ΑΕΚ κατάφερε τελικά να ανοίξει το σκορ στο 17′. Ο Άμραμπατ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Βίντα με εξαιρετική κεφαλιά έκανε το 0-1. Η Λαμία έδειξε διάθεση, να.. βγάλει αντίδραση, αλλά η αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων την εμπόδισε.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα συνέχισε να έχει το πάνω χέρι, ο Τσούμπερ έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ στο 27′ με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ενώ στο 35′ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σιντιμπέ έστειλε την μπάλα να περάσει μόλις άουτ και “ξυστά” από το δεξί δοκάρι του Κοσέλεφ.

Η ΑΕΚ πήγε τελικά στην ανάπαυλα, έχοντας φτάσει στο 0-1. Στο 41′ ο Πινέδα έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, την κουβάλησε γρήγορα, έκανε την κάθετη στον Ελίασον και ο Σουηδός πλάσαρε εξαιρετικά με το δεξί -από θέση μέσα αριστερά μέσα στη μεγάλη περιοχή- και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Τέταρτο σερί ματς για τον Ελίασον που έχει γκολ ή ασίστ, φτάνοντας τα πέντε τέρματα στη Super League!

Οι δυο ομάδες μπήκαν πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο, με την ΑΕΚ να έχει όμως την υπεροχή και να βλέπει στο 54′ τον Ελίασον να βγαίνει ηττημένος σε τετ-α-τετ με τον Κοσέλεφ. Η Ένωση συνέχισε να πιέζει, ο Τσούμπερ δεν πήρε το… πόδι από το γκάζι (είχε μεγάλη συνεισφορά στην ανάπτυξη της ομάδας) και στο 63′ έκανε το 3-0 με γυριστή κεφαλιά.

Το ματς πήρε ξαφνικά… φωτιά. Στο επόμενο λεπτό, ο Σίντκλεϊ μείωσε σε 3-1, σκοράροντας με τρομερό σουτ μέσα από την περιοχή της ΑΕΚ και από δύσκολη γωνία. Η Ένωση πλησίασε στο γκολ δυο φορές με τον Ελίασον στο ίδιο λεπτό, με τον Κοσέλεφ να βγάζει στο 67′ την προσπάθειά του παίκτη της Ένωσης και τον Σουηδό να έχει δοκάρι στην εξέλιξη της φάσης, με κοντινή κεφαλιά.

Ο Ματίας Αλμέιδα φρόντισε να… φρεσκάρει την ενδεκάδα της ΑΕΚ στο 67′, βάζοντας στο ματς τους Μάνταλο και Λιούμπισιτς αντί των Τσούμπερ και Πινέδα, αντίστοιχα. Η Λαμία όμως δεν… άφησε το ματς, πίεσε στο χώρο του κέντρου και στο 76′ είδε τον Στάνκοβιτς να έχει μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Σίντκλεϊ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Ακολούθησαν άλλες τρεις αλλαγές για την ΑΕΚ, με τον Άμραμπατ να έχει σύγκρουση (πόδι με πόδι) με τον Παπαδόπουλο και να αποχωρεί με ενοχλήσεις. Η ΑΕΚ πήρε και πάλι την κατοχή της μπάλας, δημιούργησε φάσεις στα αντίπαλα καρέ και πήρε τελικά με σκορ 3-1 τη συγκεκριμένη νίκη. Στη… λήξη, οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι σε σουτ ου Πήλιου με το δεξί πόδι!

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις