Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Λαμία – ΑΕΚ: Διπλό με σφραγίδα Χιμένεθ (video)

Λαμία – ΑΕΚ: Διπλό με σφραγίδα Χιμένεθ (video)

Τη δεύτερη σερί νίκη της πανηγύρισε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε εκτός έδρας της Λαμίας με 1-0, στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 16ης αγωνιστικής της Superleague.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ ήταν και πάλι κυνική, βρήκε γρήγορα γκολ με τον Ανσαριφάρντ και κράτησε το μηδέν στην άμυνα, παρότι αγωνίστηκε με 10 παίκτες από το 53′ λόγω αποβολής του Ινσούα. Η Ένωση πηγαίνει πλέον με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στη Θεσσαλονίκη για τον “τελικό” με τον Άρη.

Στο -1 από τον τρίτο ΠΑΟΚ και στο -2 από τον δεύτερο Άρη είναι πλέον η ΑΕΚ. Δεν μπόρεσε να απειλήσει ούτε με παίκτη παραπάνω η Λαμία και γνώρισε δίκαιη την ήττα, παραμένοντας στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 5 βαθμούς.

Ο αγώνας:

Η ΑΕΚ ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς στο σκορ. Στο 9′ ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, χωρίς καν να βλέπει εστία, εκτέλεσε τον Επασί μέσα από την περιοχή για το 0-1.

Στο 19΄ ο Μπακάκης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ασίστ του Μάνταλου, αλλά ο Επασί τον νίκησε στο τετ-α-τετ και στο 21΄ ο Ανσαριφάρντ με κεφαλιά από πολύ δύσκολη θέση, «σημάδεψε» το δοκάρι.

Η Ένωση δεν κατάφερε να πετύχει δεύτερο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο κυριαρχούσε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο.

Όλα έδειχναν ότι η ΑΕΚ θα περνούσε εύκολα από τη Λαμία, μέχρι που ο Εμάνουελ Ινσούα πάτησε τον Προβυδάκη από απροσεξία. Ο διαιτητής το είδε και έδειξε απευθείας κόκκινη στον Αργεντινό αμυντικό, ενώ η ΠΑΕ ΑΕΚ με ποστάρισμά της στα Social Media χαρακτήρισε την κόκκινη «εφεύρεση».

Οι φιλοξενούμενοι έπρεπε να αντέξουν περίπου 40 λεπτά με αριθμητικό μειονέκτημα. Η αλήθεια είναι ότι τα κατάφεραν σχετικά εύκολα, αφού η ουραγός Λαμία δεν απείλησε παρότι πλεονεκτούσε αριθμητικά.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Βλάχος, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σκόνδρας, Μπεχαράνο (63΄ Τζανδάρης), Μπιάρνασον (74΄ Γκούγκα), Προβυδάκης (59΄ Ντέλετιτς), Βασιλακάκης (59΄ Αραμπούλι), Ρόμανιτς (63΄ Τιρόνε), Καραμάνος.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Νεντελτσεάρου, Σβάρνας, Ινσούα, Σιμόες, Σάκχοβ (69΄ Κρίστιτσιτς), Μάνταλος (62΄ Γαλανόπουλος), Αλμπάνης (57΄ Λόπες), Τάνκοβιτς (69΄ Λιβάγια), Ανσαριφάρντ (62΄ Ολιβέιρα).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις