Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Λαμία – Παναθηναϊκός 1-2: O Σπόραρ χάρισε τη νίκη στο «τριφύλλι»

Λαμία – Παναθηναϊκός 1-2: O Σπόραρ χάρισε τη νίκη στο «τριφύλλι»
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με σκορ 2-1 στην έδρα της Λαμίας σε ένα παιχνίδι που είχε δραματικό φινάλε με ακυρωθέν γκολ για τους γηπεδούχους. Μλαντένοβιτς και Σπόραρ πέτυχαν τα γκολ για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με τη Λαμία να ισοφαρίζει χάρη στο τέρμα του Καρλίτος. Παρέμεινε στην κορυφή της Super League το «τριφύλλι» το οποίο τελείωσε τον αγώνα με 10 ποδοσφαιριστές.

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι στη Λαμία, με το «τριφύλλι» να υποχρεώνει τον σύλλογο της Φθιώτιδας στην πρώτη του εντός έδρας ήττα στη σεζόν. Η «χρυσή» αλλαγή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς Αντράζ Σπόραρ πέτυχε στο 90ο λεπτό το γκολ που έκρινε τον αγώνα, με τον ίδιο παίκτη μάλιστα να αστοχεί σε πέναλτι στη τελευταία φάση του παιχνιδιού.

Το παιχνίδι

To παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να έχει δοκάρι πριν την συμπλήρωση του 1ου λεπτού, όταν ο Φώτης Ιωαννίδης μετά από όμορφη κίνηση σημάδεψε το δοκάρι του Κοσέλεφ, με τον Έλληνα επιθετικό να μην καταφέρνει να σκοράρει.

Η απάντηση της Λαμίας ήρθε στο 8΄ με τους γηπεδούχος να έχουν και αυτοί δοκάρι, στην προσπάθεια του Σωτήρη Τσιλούλη. Ο 28χρονος επιθετικός έκανε τη διαγώνια κίνηση, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, ωστόσο το σουτ του δεν κατέληξε στα δίχτυα του Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

Μάλιστα στην συνέχεια της φάσης ο Ιταλός τερματοφύλακας απέκρουσε το δυνατό σουτ του Καρλίτος, κρατώντας με αυτό τον τρόπο το 0-0.

Σταδιακά ο ρυθμός στο παιχνίδι έπεσε, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να έχουν την κατοχή της μπάλας, αλλά να μην μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. 

Ωστόσο στο 31ο λεπτό ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς με ένα εντυπωσιακό σουτ, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Σέρβος αριστερός μπακ βρέθηκε αμαρκάριστος έξω από την μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, με τον ίδιο να μην διστάζει και να δοκιμάζει το πόδι του, με την κατάληξη να τον δικαιώνει.

Η μπάλα πήρε ωραία φάλτσα και κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Κοσέλεφ, ένα γκολ το οποίο θέτει υποψηφιότητα για το καλύτερο της αγωνιστικής.

Από αυτό το σημείο και έπειτα οι «πράσινοι» με το 1-0 υπέρ τους έλεγξαν το παιχνίδι και πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι υπέρ τους.

Στην επανάληψη η Λαμία μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε στο 64΄ να ισοφαρίσει με τον Καρλίτος. Ο έμπειρος Ισπανός επιθετικός αξιοποίησε την ωραία πάσα του Τσιλούλη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπρινιόλι για την ισοφάριση της ομάδας του.

Μάλιστα ο Καρλίτος δεν πανηγύρισε το τέρμα του, ως ένδειξη σεβασμού για το διάστημα που αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό.

Το παιχνίδι από αυτό το σημείο και έπειτα απέκτησε ξέφρενη ρυθμό, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει πέναλτι στο 76ο λεπτό, όταν ο Παλάσιος ανατράπηκε στην περιοχή της Λαμίας από τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Ο Μανούχος αρχικά έδειξε την άσπρη βούλα, ωστόσο στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως ο Αργεντινός επιθετικός ήταν εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης, με αποτέλεσμα ο Έλληνας ρέφερι να παίρνει πίσω την απόφαση του.

Στη συνέχεια η Λαμία σκόραρε με τον Τσιλούλη στο 81ο λεπτό, ωστόσο το τέρμα του Έλληνα επιθετικού ακυρώθηκε, καθώς από το replay φάνηκε πως ο 28χρονος ποδοσφαιριστής ήταν εκτεθειμένος πριν στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Παναθηναϊκού.

Στο 83΄ μάλιστα το «τριφύλλι» έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές, καθώς ο Αράο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για αντικανονικό παιχνίδι.

Αυτή η εξέλιξη δεν πτόησε τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς, οι οποίοι στο 90ο λεπτό σκόραραν με τον Σπόραρ που είχε περάσει ως αλλαγή νωρίτερα στο παιχνίδι, ένα γκολ που έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό.

Ο Μπερνάρ με ωραία ενέργεια, ήταν αυτός ο οποίος επί της ουσίας δημιούργησε το γκολ στον Σλοβένο επιθετικό, με τον ίδιο να σκοράρει και να δικαιώνει τον Γιοβάνοβτις για την αλλαγή του.

Ο ίδιος μάλιστα θα μπορούσε να πετύχει και 2ο γκολ, αφού σε πέναλτι που κέρδισε ο Παλάσιος σε ανατροπή του από τον Κοσέλεφ στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Σπόραρ έστειλε τη μπάλα άουτ, με το 2-1 να είναι το τελικό σκορ σε μια άκρως συναρπαστική αναμέτρηση.

Οι συνθέσεις:

Λαμία(Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σίμον, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σίντκλεϊ (92’ Λόνγκο), Τζανδάρης, Νούνιες, (76’ Σαντάνα) Μαρτίνεθ (65’ Τόσιτς), Σλίβκα (92’ Αμαράλ), Τσιλούλης, Καρλίτος (76’ Ακούνια).

Παναθηναϊκός(Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (65’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ. Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς, Τσέριν, Αράο, Τζούρισιτς (82’ Αϊτόρ), Μαντσίνι (65’ Παλάσιος), Ιωαννίδης (82’ Σπόραρ), Βέρμπιτς.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις