Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Λαμία – Παναθηναϊκός: Ξόρκισε τους δαίμονές του! Πρώτη νίκη για το Τριφύλλι με “καυτό” Καρλίτος (videos)

Λαμία – Παναθηναϊκός: Ξόρκισε τους δαίμονές του! Πρώτη νίκη για το Τριφύλλι με “καυτό” Καρλίτος (videos)
ΦΩΤΟ Intime

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τη “φωτιά” και στη Λαμία, αλλά ο Καρλίτος ήταν “καυτός” και φρόντισε να χαρίσει την πρώτη νίκη στην ομάδα του για φέτος, αλλά και κόντρα στον “κακό του δαίμονα”, αφού αυτό ήταν το πρώτο διπλό του Τριφυλλιού στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας.

Οι “πράσινοι” προηγήθηκαν μόλις στο 8′ με τον Ισπανό επιθετικό, αλλά “πιέστηκαν” στη συνέχεια από τους γηπεδούχους και χρειάστηκε να αποκρούσει και πέναλτι ο Διούδης για να γλιτώσει την ισοφάριση.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Η ομάδα του Μπόλονι ανέβασε την απόδοσή της μετά το 35′ και στο δεύτερο ημίχρονο βρήκε ένα ακόμη γκολ με τον Καρλίτος στο 60′ για να “καθαρίσει” το ματς.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός είχε την ευτυχία να προηγηθεί μόλις στην πρώτη ευκαιρία του αγώνα, αφού μετά από ένα ξεκίνημα με ωραίο ρυθμό, οι “πράσινοι” σκόραραν στο 8′. Ο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε δύο συνεχόμενα κόρνερ και στο δεύτερο βρήκε τον Καρλίτος στην “καρδιά” της άμυνας κι αυτός με κεφαλιά προς τα πίσω έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο ματς.

Το γρήγορο γκολ έφερε όμως την ομάδα του Μπόλονι σε θέση άμυνας, με τη Λαμία να παίρνει αμέσως το έλεγχο του αγώνα. Μετά από λάθος στην άμυνα του Τριφυλλιού μάλιστα, οι γηπεδούχοι κέρδισαν ένα φάουλ σε καλή θέση στο 15′. Ο Μπεχαράνο το εκτέλεσε κι ο Κουρμπέλης είχε μια τραγική αντίδραση, “χαρίζοντας” με χέρι, ένα πέναλτι στους αντιπάλους του.

Ο Ρόμανιτς ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά τοπ πλασέ του ήταν πολύ αδύναμο κι ο Διούδης προέβλεψε σωστά τη γωνία, για να πέσει και να μπλοκάρει την μπάλα, σώζοντας την ομάδα του από την ισοφάριση.

Η Λαμία συνέχισε πάντως να “πιέζει” με τον Παναθηναϊκός να μένει σε θέση άμυνας μέχρι και το τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου. Στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του και έψαξε ένα δεύτερο γκολ. Στο 38′ όμως το σουτ του Πούγγουρα αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή, στο 41′ ο Σαβιέρ σούταρε άουτ από καλή θέση, ενώ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Καρλίτος δεν κατάφερε να γυρίσει στον Μακέντα μπροστά σε κενή εστία.

Το σκορ του ημιχρόνου ήταν έτσι το 0-1, όμως και στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός σκόραρε στην πρώτη του φάση, διπλασιάζοντας τα τέρματά του στο 60′. Μετά από εξαιρετική επιθετική ανάπτυξη, ο Χατζηγιοβάνης έκανε σέντρα σουτ που απέκρουσε ο Θεοδωρόπουλος, αλλά ο Καρλίτος πήρε το “ριμπάουντ” και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από δύσκολη γωνία, για το 2-0 στο ματς.

Το δεύτερο γκολ του Τριφυλλιού “καθάρισε” ουσιαστικά τον αγώνα, με τον Παναθηναϊκό να είναι πιο “απειλητικός” και στη συνέχεια, φθάνοντας πιο κοντά και σε ένα ακόμη γκολ. Ο Καρλίτος έχασε όμως μία απίθανη ευκαιρία για χατ-τρικ στο 75′, αφού μετά από σέντρα ακριβείας του Ζαγαρίτη από αριστερά, έπιασε την κεφαλιά ανενόχλητος, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Η σημαντικότερη στιγμή στο υπόλοιπο του αγώνα ήταν η πρώτη συμμετοχή του Βιγιαφάνιες στη δεύτερη θητεία του στο Τριφύλλι στο 87′. Ο Αργεντινός “απώλεσε” μάλιστα κι ένα τετ-α-τετ για να επιστρέψει με γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τον Θεοδωρόπουλο να διατηρεί μέχρι τέλους το 2-0, αποκρούοντας και μία κεφαλιά εξ επαφής από τον Μαουρίτσιο στις καθυστερήσεις.

Οι “πράσινοι” πανηγύρισαν έτσι την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, με το πρώτο διπλό της ιστορίας τους στην έδρα της Λαμίας στη Superleague, την ώρα που η ομάδα της Φθιώτιδας συνεχίζει να αγνοεί τη νίκη στην τρέχουσα σεζόν.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις