Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Λαμία – ΠΑΟΚ: Βγήκε η «αγγαρεία», πήρε την πρόκριση στο Κύπελλο (video)

Λαμία – ΠΑΟΚ: Βγήκε η «αγγαρεία», πήρε την πρόκριση στο Κύπελλο (video)
Intime.gr

Είχε… προίκα το 5-2 από την Τούμπα και στη Λαμία απλά «σφράγισε» την πρόκριση. Ο ΠΑΟΚ έφερε 1-1 εκτός έδρας και πέρασε στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας. Δεν μπόρεσαν να σκοράρουν με πέναλτι οι Θεσσαλονικείς.

Ο ΠΑΟΚ έγινε η πρώτη –χρονικά- ομάδα που εξασφάλισε την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο «δικέφαλος του Βορρά» έφερε 1-1 στην έδρα της Λαμίας και με συνολικό σκορ 6-3 πήρε το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του θεσμού.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Μπορεί η Λαμία να έδειξε διάθεση να επιτεθεί και να φτάσει νωρίς σε ένα γκολ, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε τον έλεγχο στην κυκλοφορία της μπάλας και στο 14’ έφτασε στο 0-1, με το όμορφο πλασέ του Νινούα (ασίστ από Καγκάβα, που είχε ρόλο οργανωτή). Λίγο νωρίτερα, ο Ιάπωνας είχε κάνει πολύ καλή ασίστ στον Σφιντέρσκι, αλλά ο Θεοδωρόπουλος έδιωξε με υπερένταση το πλασέ.

Τρία λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσα, με τον Πασχαλάκη να διώχνει αρχικά το μακρινό σουτ του κινητικότατου Πίτι, αλλά και την προσπάθεια ρου Βασιλακάκη, που πήρε το «ριμπάουντ» στην εξέλιξη της φάσης. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, ο «δικέφαλος του Βορρά» είχε το πάνω χέρι και στο 44’ έχασε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει ξανά.

Ο Νινούα έβγαλε τη βαθιά μπαλιά και Τζέιμς ανέτρεψε τον Σφιντέρσκι μέσα στην περιοχή. Ο Σβαμπ έκανε κακή εκτέλεση του πέναλτι, ο Θεοδωρόπουλος έδιωξε, ενώ ο Μουργκ στη συνέχεια έπιασε ισχυρό σουτ εντός μικρής περιοχής, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ (46’). Ο Νινούα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μιχαηλίδης πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων. Η Λαμία όμως ήταν αυτή που βρήκε… δίχτυα, έξι λεπτά μετά, με τον Τζέιμς να κάνει –με κεφαλιά- το 1-1.

Το ματς απέκτησε για κάποια λεπτά πολύ καλό ρυθμό, με τις δυο ομάδες να έχουν ευκαιρίες στις αντίπαλες εστίες. Οι αλλαγές όμως που έκαναν στη συνέχεια οι δυο προπονητές έριξαν λίγο το τέμπο του αγώνα. Το ματς κύλησε χωρίς.. .ιδιαίτερες συγκινήσεις, με τον Λάμπρου να χάνει στο 87’ την τελευταία καλή στιγμή του ματς (σούταρε άουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, μετά από κάθετη του Σφιντέρσκι).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις