Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Λειψία – Μάντσεστερ Σίτι 1-1 για τους «16» του Champions League

Λειψία – Μάντσεστερ Σίτι 1-1 για τους «16» του Champions League
Reuters

Ανοικτούς… λογαριασμούς ενόψει του επαναληπτικού στο “Έτιχαντ” άφησαν Λειψία και Μάντσεστερ Σίτι, μετά το 1-1 που έφεραν στην Γερμανία, στο πρώτο τους ματς για τους “16” του Champions League. Από ένα καλό ημίχρονο είχαν οι δυο ομάδες. Προηγήθηκαν οι “πολίτες” αλλά δέχθηκαν μεγάλη πίεση στην επανάληψη. “Φωναξαν” για πέναλτι στην τελευταία φάση οι φιλοξενούμενοι.

Η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε από πολύ νωρίς να πάρει την κατοχή της μπάλας, ψάχνοντας το γκολ κόντρα στην Λειψία, που θα την έφερνε πιο κοντά στην πρόκριση στους “8” του Champions League. Η πίεση της έφερε το αποτέλεσμα που ήθελε στο 27′. Ο Γκρίλις έκλεψε έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, την έδωσε κάθετα, με τον Μάχρεζ να βγαίνει σε θέση τετ-α-τετ και να πλασάρει ψύχραιμα για το 0-1.

Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με την Μάντσεστερ Σίτι να έχει τον έλεγχο και να χάνει ευκαιρίες για να σημειώσει κι άλλο γκολ.

Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε… νωθρά στην επανάληψη. Η Λειψία έδειξε να έχει “ζωή”, με τον Χένρικς να έχει δυο πολύ καλά σουτ (53′ και 55′). Οι Γερμανοί κέρδισαν αρκετά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, “χτύπησαν” από τις πτέρυγες και έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία στο 63′, με τον Αντρέ Σίλβα να μην μπορεί να νικήσει τον Έμερσον σε τετ-α-τετ.

Η Λειψία είχε πλέον πάρει τον έλεγχο του αγώνα, συνέχισε να πιέζει και στο 70′ έφτασε στο γκολ, με τον Γκβάρντιολ να κάνει το 1-1 με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, μετά από λάθος έξοδο του Έμερσον.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν με την τακτική των αντεπιθέσεων, με την Μάντσεστερ Σίτι να δυσκολεύεται να “ξυπνήσει” Οι Γερμανοί όμως πιέστηκαν στο φινάλε του αγώνα από την Σίτι, αλλά “άντεξαν” και διατήρησαν μέχρι τέλους το 1-1. Στην τελευταία φάση του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι “φώναξαν” για χέρι και πέναλτι, αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε κάτι, ενώ δεν υπήρξε και παρέμβαση από το VAR.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις