Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Λειψία – Σέλτικ 3-1 και Σάλτσμπουργκ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1-0 για το Champions League

Λειψία – Σέλτικ 3-1 και Σάλτσμπουργκ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1-0 για το Champions League
Reuters

Η Λειψία είδε δυο γκολ της να ακυρώνονται από το VAR, αλλά παρόλα αυτά επικράτησε της Σέλτικ με 3-1 στη Γερμανία, σε ματς για τον 6ο όμιλο, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Champions League. Η Σάλτσμπουργκ επικράτησε εντός έδρας της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (1-0) και… πάτησε κορυφή στον 5ο όμιλο, με ματς περισσότερο από την Μίλαν.

Με τη νίκη της επί της Σέλτικ (3-1), η Λειψία έφτασε τους 3 βαθμούς στον 6ο όμιλο του Champions League, έμεινε… ζωντανή στη “μάχη” της κατάκτησης της 2ης θέση, παίρνοντας προβάδισμα για την κατάληψη της 3ης θέσης (έμειναν στον 1 βαθμό οι Σκωτσέζοι). Την ίδια στιγμή, η Σάλτσμπουεγκ έφτασε τους 5 βαθμούς στον 5ο όμιλο (+1 από την Μίλαν που παίζει στη συνέχεια στην έδρα της Σέλτικ). Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ παρέμεινε στους 3 βαθμούς.

Λειψία – Σέλτικ 3-1

Η Λειψία δέχθηκε αγωνιστικό… χτύπημα στο 11′, αφού είδε τον τερματοφύλακα Πέτερ Γκουάσι να αποχωρεί τραυματίας. Επτά λεπτά αργότερα, η Σέλτικ είδε την εστία της να παραβιάζεται από υπέροχη προσπάθεια του Ενκουνκού (είδε την έξοδο του Σιμακάν και “τσίμπησε” από πάνω του την μπάλα), αλλά το τέρμα ακυρώθηκε στη συνέχεια από το VAR, ως οφσάιντ. Πάντως, ο ίδιος παίκτης κατάφερε να κάνει το 1-0 στο 27′, βάζοντας… φωτιά στις εξέδρες.

Η Σέλτικ δεν είχε κακή εικόνα στο πρώτο ημίχρονο. Μάλιστα, είχε και το… πάνω χέρι πριν δεχθεί το γκολ. Με την έναρξη της επανάληψης κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα (1-1). Σε αντεπίθεση στο 48′, ο Ζότα άνοιξε το σκορ με ψύχραιμο πλασέ λίγο πριν τη μικρή περιοχή.

Το ματς τα είχε… όλα στη συνέχεια. Η Λειψία σκόραρε στο 61′ με τον Σομποσλάι, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε από το VAR ως οφσάιντ. Αμέσως μετά, ο Χαρτ έδωσε συνέχεια στο ματς, αλλά έκανε τεράστιο λάθος -δίνοντας την μπάλα σε αντίπαλο- με τον Αντρέ Σίλβα να πλασάρει εύστοχα για το 2-1.

Η Λειψία είχε πλέον πάρει… φόρα και -έχοντας την ψυχολογία με το μέρος της- έφτασε στο 3-1, με τον Αντρέ Σίλβα να σημειώνει στο 71′ το δεύτερο του γκολ στην αναμέτρηση.

Σάλτσμπουργκ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1-0

Το πρώτο ημίχρονο ήταν.. μοιρασμένο, με την Σάλτσμπουργκ να έχει ελαφρά υπεροχή, αλλά την Ντιναμό Ζάγκρεμπ να έχει την καλύτερη στιγμή του πρώτου 45λέπτου. Μόλις στο 7′ ο Κεν έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ την.. βολίδα του Μίσιτς.

Η Σάλτσμπουργκ μπήκε δυνατά στην επανάληψη, πιέζοντας για το γκολ. Τελικά, στο 71′ η Ντιναμό Ζάγκρεμπ είδε τον Μοχαραμί να κάνει πέναλτι και τον Οκαφόρ να είναι εύστοχος από τη… βούλα για το 1-0.

Παρά την πίεση που άσκησε στην συνέχεια προς τα καρέ των γηπεδούχων, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ δεν μπόρεσε να σκοράρει. Μάλιστα, στο 90+1′ η Σάλτσμπουργκ είδε τον Λιβάκοβιτς να νικάει σε τετ-α-τετ τον Σέσκο. Στο 90+4′ ο Ντρμιτς ισοφάρισε με κοντινή κεφαλιά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε από τον επόπτη ως οφσάιντ.

Περισσότερα σε λίγο…

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις