Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Λεωνίδας Πελεκανάκης: Συλλυπητήρια από Αυγενάκη – Καπράλο για το θάνατο του Ολυμπιονίκη

Λεωνίδας Πελεκανάκης: Συλλυπητήρια από Αυγενάκη – Καπράλο για το θάνατο του Ολυμπιονίκη
Intime.gr

Ο Ολυμπιονίκης, Λεωνίδας Πελεκανάκης, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών, χάνοντας τη… μάχη με τον κορονοϊό και βυθίζοντας στο πένθος τον ελληνικό αθλητισμό.

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Λεωνίδα Πελεκανάκη εξέδωσε ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μέσω του λογαριασμού του στο twitter.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης και αξιωματικός του πολεμικού Ναυτικού άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Πέμπτης (14.01.2021), ηττημένος από την σχεδόν δίμηνη μάχη που έδινε με τον κορονοϊό.

Click4more: Πέθανε ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης από κορονοϊό

«Απέραντη θλίψη για τον αδόκητο χαμό του Λεωνίδα Πελεκανάκη. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής & 6ος Ολυμπιονίκης μας στο Λος Άντζελες νικήθηκε από τη μάστιγα #COVID19.

Τεράστια απώλεια για ελληνική ιστιοπλοΐα & αθλητική οικογένεια. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο, στα παιδιά και στους οικείους του.» αναφέρει στο ποστάρισμα του ο κ. Αυγενάκης.

Σε ανάλογη κίνηση προχώρησαν τόσο ο πρόεδρος της ΕΠΕ, Σπύρος Καπράλος, αλλά και η ΕΙΟ (Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία).

«Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος και ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης εκφράζουν τη μεγάλη θλίψη τους και τη συμπαράσταση τους στους οικείους του Λεωνίδα Πελεκανάκη» αναφέρεται μέσα στην ανακοίνωση της ΕΟΕ.

 

«Η Ελληνική Ιστιοπλοΐα θρηνεί σήμερα το θάνατο ενός καλού ανθρώπου και ενός μεγάλου αθλητή, Παγκόσμιου Πρωταθλητή και Ολυμπιονίκη. Ο Λεωνίδας αξιωματικός που υπηρετούσε στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων τίμησε με το ήθος του και την αξιοπρέπειά του το άθλημα της ιστιοπλοΐας. Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Λεωνίδα στη δίμηνη μάχη του στο νοσοκομείο, καθώς και στην άγρυπνο φρουρό του, την αδερφή του Ιωάννα.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ι.Ο. απευθύνει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους του.» τονίζεται από την Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις