Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Λέστερ – ΑΕΚ: «Παραδόθηκε» και στην Αγγλία με «ευγενική χορηγία» της άμυνας

Λέστερ – ΑΕΚ: «Παραδόθηκε» και στην Αγγλία με «ευγενική χορηγία» της άμυνας
Reuters

Η τραγική φετινή πορεία της ΑΕΚ στο Europa League ολοκληρώθηκε με μια ακόμα κακή εμφάνιση. Η Ένωση έχασε και στην έδρα της Λέστερ (2-0) και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση έχοντας μια νίκη και 5 ήττες. «Δώρα» στην αγγλική ομάδα και τα δυο γκολ που δέχθηκαν οι «κιτρινόμαυροι».

Είναι «άρρωστη» και δεν μπόρεσε να φέρει ένα αποτέλεσμα που θα τη βοηθήσει να αποκτήσει ηρεμία και ψυχολογία. Η ΑΕΚ ηττήθηκε με σχετική ευκολία στην έδρα της Λέστερ, για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League, δείχνοντας πως η μεσοαμυντική της βελτίωση παραμένει ένα… άλυτο πρόβλημα.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Δεν χρειάστηκε να φορτσάρει ιδιαίτερα στο ξεκίνημα του αγώνα. Η Λέστερ απλά πίεσε την ΑΕΚ, η Ένωση παρουσίασε και στην Αγγλία τα παιδαριώδη αμυντικά λάθη της τελευταίας περιόδου και βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ με 2-0. Το απίστευτο «τσαφ» του Σβάρνα στο 12’ έδωσε την ευκαιρία στον Ουντέρ να ανοίξει το σκορ, ενώ δυο λεπτά μετά, ο Μπαρνς έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Νεντελτσιάρου και «αναπαύτηκε» στα δίχτυα του Τσιντώτα.

Η Λέστερ δεν επαναπαύτηκε και συνέχισε να πιέζει για ένα ακόμα γκολ. Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να κυκλοφορήσει την μπάλα κι έτσι να πάρει.. ανάσες η άμυνα της. Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να μένει στο 2-0, με τον Τσιντώτα να έχει δυο καλές επεμβάσεις στα τελευταία λεπτά του 45λέπτου

Οι γηπεδούχοι δεν μπήκαν με ορμή στην επανάληψη, σε αντίθεση με την ΑΕΚ που προσπάθησε να «ξεμυτίσει» επιθετικά. Οι γραμμές της όμως δεν είχαν σωστή συνοχή και μόλις οι παίκτες του Ρότζερς πίεσαν και… έτρεξαν περισσότερο, πήραν και πάλι τα ηνία του αγώνα. Στο 69’ το σουτ του Μπαρνς πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 74’ ο Τσιντώτας μπλόκαρε με τα πόδια το γυριστό πλασέ του Πέρεθ.

Η είσοδος των Γαλανόπουλου και Ολιβέιρα στο 80’ δεν βοήθησε ιδιαίτερα την ΑΕΚ, στο να βελτιώσει κι άλλο την εικόνα της. Ο Έλληνας μέσος πάντως κατάφερε να βάλει στο ενεργητικό του ένα σωτήριο τάκλιν πάνω στον Πράετ, σε αντεπίθεση των γηπεδούχων.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις