Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Λεβαδειακός – Ολυμπιακός: “Μπλόκο” στη Λιβαδειά! Αναβολή “ερυθρόλευκης” στέψης

ΦΩΤΟ eurokinissi
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Λεβαδειακός έδωσε παράταση στη στέψη του Ολυμπιακού ως πρωταθλητή Ελλάδας, υποχρεώνοντας τους “ερυθρόλευκους” σε ισοπαλία 1-1 στο δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς. Πρώτη “γκέλα” για Λεμονή.

 

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο Βασιλείου άνοιξε το σκορ για τον Λεβαδειακό στο 43′, αλλά ο Καρντόσο έφερε το παιχνίδι στα ίσια στο 89′, χαρίζοντας τον βαθμό της ισοπαλίας στους “ερυθρόλευκους”. Οι “πράσινοι” πήραν ένα σημαντικό βαθμό απέναντι στους πρωταθλητές Ελλάδας, ωστόσο βρέθηκαν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, μετά τη νίκη του Ηρακλή επί του ΠΑΣ Γιάννινα.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να σηκώσει την κούπα από την 28η στροφή, πράγμα που αναμένεται να γίνει την επόμενη αγωνιστική, με τον Τάκη Λεμονή να ξεκουράζει παίκτες ενόψει του πρώτου ημιτελικού στο Κύπελλο με την ΑΕΚ.

Ο αγώνας:

Ο Λεβαδειακός μπήκε πολύ πιο δυνατά στο παιχνίδι κι είχε τον έλεγχο του στα πρώτα λεπτά. Ωστόσο, αδυνατούσαν να δημιουργήσουν φάσεις για γκολ, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να εκμεταλλευτούν την υπεροχή τους στο ξεκίνημα.

Μετά το πρώτο τέταρτο άρχισαν να βρίσκουν πατήματα οι Πειραιώτες, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είχαν καλή δημιουργία. Ο Τσόρι προσπάθησε δύο φορές να νικήσει από μακρία τον Ναμάσκο, δίχως αποτέλεσμα.

Ο Λεβαδειακός ανέβασε στροφές στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημίχρονου και κατάφερε να ανοίξει το σκορ πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Ο Μαρτίνς έχασε την μπάλα έξω από την περιοχή, ο Νικολάου προσπάθησε να διώξει, η μπάλα κόντραρε στον Ρέτσο και στρώθηκε στον Βασιλείου, ο οποίος έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός πήρε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, με τον Τάκη Λεμονή να ρίχνει στο παιχνίδι τους Καρντόσο, Καμπιάσο και Μαρίν.

Οι “ερυθρόλευκοι” πίεζαν ασφυκτικά για την ισοφάριση, ενώ φώναξαν δικαίωςγια τον μη καταλογισμό πέναλτι στο 81ο λεπτό, όταν ο Τριποτσέρης έδιωξε με το χέρι την κεφαλιά του Ρέτσου.

Τη λύση για τον Ολυμπιακό έδωσε τελικά ο Καρντόσο, ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 90′. Ο Παραγουανός επιθετιλός έφερει το παιχνίδι στα ίσια (1-1) με κοντινή προβολή, έπειτα από γύριγμα του Σεμπά.

Στις καθυστερήσεις, οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν την ολική ανατροπή, αλλά ο Μπουχαλάκης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ναμάσκο από κοντά, με την στέψη να παίρνει αναβολή για την επόμενη αγωνιστική.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Φαράντος): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Βούρος (65′ Μεντί), Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Καραχάλιος, Νιας, Καραμπουέ, Σουμπίνιο, Σίλβα, Βασιλείου (85′ Λάτσι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεμονής): Καπίνο, Παρέδες, Ρέτσος, Νικολάου, Σισοκό, Μπουχαλάκης, Μαρτίνς, Ντομίνγκες (54′ Μαρίν), Ελιουνούσι (54′ Καμπιάσο), Σεμπά, Ανσαριφάρντ (46′ Καρντόσο)..

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε