Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ: “Χασογκόλης” στη Λιβαδειά! Λυτρωτής ο Πέλκας

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Σπατάλησε πολλές ευκαιρίες, είχε δοκάρι, αλλά τα κατάφερε λίγο πριν το τέλος. Ο ΠΑΟΚ κινδύνεψε να αφήσει δυο βαθμούς στην έδρα του Λεβαδειακού, αλλά η “χρυσή” αλλαγή του Ίβιτς, ο Πέλκας, μπόρεσε να “λυγίσει” την αντίσταση των γηπεδούχων και με κεφαλιά δώσει τη νίκη στον ΠΑΟΚ (1-0), σε ματς για την -εξ αναβολής- πρώτη αγωνιστική της Superleague.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Την τρίτη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη του πήρε ο ΠΑΟΚ, που πέρασε δύσκολα από το “σπίτι” του Λεβαδειακού (0-1). Το τέρμα του Πέλκα, που μπήκε σαν αλλαγή στην επανάληψη, έδωσε το “τρίποντο” στους Θεσσαλονικείς, που έφτασαν τους 20 βαθμούς. Όσον αφορά τους Βοιωτούς, που έβαλαν… δύσκολα στους φιλοξενούμενους, παρέμειναν κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού με 12 β.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά γρήγορο και ισορροπημένο στα πρώτα του λεπτά, με τον ΠΑΟΚ όμως να ανεβάζει… στροφές και πλησιάζει με αξιώσεις τα καρέ του Ναμάσκο. Την ίδια στιγμή οι παίκτες του Λεβαδειακού έδειξαν να οπισθοχωρούν και να ψάχνουν μια καλή αντεπίθεση ή κάποια “στημένη” φάση.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν πιο επιθετική εικόνα και την κατοχή της μπάλας, αλλά πέρα από το πλασέ του Αθανασιάδη μέσα απ’ την μεγάλη περιοχή στο 9′ και τις προσπάθειες του Μυστακίδη (31′, 33′), δεν έφτιαξαν κάποια άλλη κλασική φάση (εκτός εστίας οι περισσότερες τελικές). Άξιο αναφοράς, πως οι φιλοξενούμενοι είχαν πρόβλημα στην τελική πάσα, παρά τις πρωτοβουλίες που πήραν Μπίσεσβαρ, Τσίμιροτ και Μυστακίδης, ενώ είδαμε και πολλές μονομαχίες μεταξύ των παικτών.

Πάντως, η φάση του ημιχρόνου ήρθε λίγο πριν την ολοκλήρωση του, από μεριάς Λεβαδειακού. Η έμπνευση του Μάντζιου (ψηλοκρεμαστό σουτ από δύσκολη γωνία) ανάγκασε τον Γλύκο να διώξει δύσκολα σε κόρνερ και να κρατήσει το 0-0.

Ο Ναμάσκο δέχθηκε πίεση στην επανάληψη, αφού οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν μέτρα προς την περιοχή του. Στο 61′ ο Ίβιτς πέρασε τον Κουλούρη στη θέση του Αθανασιάδη και δυο λεπτά αργότερα ο Έλληνας επιθετικός δεν κατάφερε να σουτάρει σωστά μέσα απ’ την μεγάλη περιοχή. Ο Μολδαβός πορτιέρε των Βοιωτών βρέθηκε σε μεγάλη βραδιά και στο 70′ πρωταγωνίστησε στη φάση του αγώνα. Ο Κουλούρης σούταρε με δύναμη και πολλά φάλτσα εκτός περιοχής, αιφνιδιάζοντας τον Ναμάσκο, που απέκρουσε δύσκολα και όχι μακρυά. Ο Κάμπος έφτασε πρώτος στην μπάλα αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ του Λεβαδειακού!

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε τους γηπεδούχους στα καρέ τους, ο Πέλκας μπήκε στη θέση του Μυστακίδη και… δικαίωσε τον Ίβιτς. Στο 81′ οι Θεσσαλονικείς “άγγιξαν” το γκολ, με το πλασέ του Μάτος να χτυπά το το δεξί δοκάρι του Ναμάσκο, αλλά ο νεαρός Έλληνας μεσοεπιθετικός κατάφερε να νικήσει τον Μολδαβό τερματοφύλακα -τρία λεπτά αργότερα- με καρφωτή κεφαλιά, κάνοντας το τελικό 0-1.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε