Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Λευκορωσία: Ακυρώθηκε το Eυρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδηλασίας

Λευκορωσία: Ακυρώθηκε το Eυρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδηλασίας
ΦΩΤΟ Intime

Οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ Λευκορωσίας και αρκετών ευρωπαϊκών χωρών οδήγησαν στην απόφαση για αναβολή του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδηλασίας πίστας που θα διεξαγόταν στο Μινσκ.

Το διοικητικό συμβούλιο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδηλασίας (UEC) αποφάσισε σήμερα να ακυρώσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πίστας, που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στα τέλη Ιουνίου στο Μινσκ, λόγω των τεταμένων σχέσεων της Λευκορωσίας με την πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών.

Μετά το περιστατικό όπου αεροσκάφος της Ryanair, που είχε αναχωρήσει από την Αθήνα με προορισμό τη Λιθουανία, αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο Μινσκ, προκειμένου οι τοπικές αρχές να συλλάβουν τον επιβαίνοντα αντιφρονούντα δημοσιογράφο, Ρομάν Προτασέβιτς, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να απαγορεύσει τη χρήση του εναέριου χώρου της Λευκορωσίας από αεροπορικές εταιρείες που έχουν έδρα στην Ε.Ε., κάτι που καθιστά δύσκολη την πρόσβαση στη συγκεκριμένη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της UEC, αναζητείται εναλλακτική λύση, προκειμένου το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πίστας να διεξαχθεί σε άλλο τόπο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις