Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Λιγκ Καπ, Άρσεναλ – Λίβερπουλ 0-2: Άνετα στον τελικό οι «κόκκινοι»

Λιγκ Καπ, Άρσεναλ – Λίβερπουλ 0-2: Άνετα στον τελικό οι «κόκκινοι»
ΦΩΤΟ Reuters

«Παρέλαση» στο Λονδίνο έκανε η Λίβερπουλ που παρά τις απουσίες επικράτησε 2-0 της Άρσεναλ, με πρωταγωνιστή τον Ντιόγκο Ζότα, και προκρίθηκε στον τελικό του Λιγκ Καπ όπου θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι.

Τι κι αν λείπουν στο Καμερούν για τα τελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2022 οι Μο Σαλάχ και Σάντιο Μανέ; Η Λίβερπουλ βρήκε τον «ήρωα» και τον σκόρερ που χρειαζόταν στο πρόσωπο του Ντιόγο Ζότα, ο οποίος «χτύπησε» δύο φορές στον δεύτερο ημιτελικό του Λιγκ Καπ με την Άρσεναλ στο «Εμιρέιτς», «σφράγισε» το τελικό 2-0 κι έστειλε τους «reds» στον τελικό της 27ης Φεβρουαρίου στο Γουέμπλεϊ, κόντρα στην Τσέλσι.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μπήκε στο γήπεδο με ξεκάθαρη διάθεση να πάρει τα ηνία του αγώνα και να «στριμώξει» τους «κανονιέρηδες». Μετά το δεκάλεπτο, η Λίβερπουλ ανέβασε στροφές και προηγήθηκε στο 19′ με εξαιρετική κίνηση και τελείωμα από τον Πορτογάλο επιθετικό.

Η Άρσεναλ προσπάθησε να βρει λύσεις μεσοεπιθετικά με τις αλλαγές του Αρτέτα, όμως στο 79′ ο Ζότα βρήκε ξανά το χώρο και το χρόνο για να «πληγώσει» τους γηπεδούχους, πλασάροντας υποδειγματικά τον Ράμσντεϊλ για το 2-0, που χάρισε στην ομάδα του τη νίκη και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Οι Λονδρέζοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Παρτέι, ο οποίος πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια αντικρίζοντας δύο κίτρινες μέσα σε τέσσερα λεπτά (87′ και 90′).

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις