Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Λιόν – Μπάγερν Μονάχου: Ο Ολυμπιακός “καίγεται” για τον αποψινό ημιτελικό του Champions League

Λιόν – Μπάγερν Μονάχου: Ο Ολυμπιακός “καίγεται” για τον αποψινό ημιτελικό του Champions League
Reuters

Η Παρί Σεν Ζερμέν περιμένει τον αντίπαλο της στον τελικό του Champions League. Λιόν και Μπάγερν Μπονάχου δίνουν απόψε (22:00, Newsit.gr, Cosmote sport 1) “μάχη” για την είσοδο τους στη “μεγάλη” κυριακάτικη αναμέτρηση. Μεγάλο το ερυθρόλευκο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Λιόν και Μπάγερν Μονάχου διεκδικούν απόψε (19.08.2020 / 22:00) στο “José Alvalade”, θέση στον τελικό του Champions League της Λισαβόνας (23/8).

Οι Βαυαροί θέλουν να ολοκληρώσουν τη… μαγική τους χρονιά, φτάνοντας στο “τρεμπλ”, αλλά η Λιόν θα προσπαθήσει να τους χαλάσει τα σχέδια και να μετατρέψει τον τελικό του Champions League σε… γαλλική υπόθεση, για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης.

Click4more: Ο Ντι Μαρία έστειλε την Παρί στον τελικό του Champions League – “Γονάτισε” η Λειψία (video)

Μία νίκη-αποκλεισμός των Γάλλων θα …βοηθήσει τον Ολυμπιακό να εξασφαλίσει θέση στα play off του Champions League 2020-21 και έτσι σε κάθε περίπτωση, ακόμα και του αποκλεισμού του, θα έχει σίγουρη θέση στους ομίλους του Europa League.

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν για πρώτη φορά από το 2010 σε ημιτελικό της διοργάνωσης. Ήταν τότε που η Μπάγερν Μονάχου με δύο νίκες (1-0 και 3-0) απέκλεισε τους Γάλλους, αλλά έχασε (2-0) στον τελικό από την Ίντερ του Ζοσέ Μουρίνιο.

Έχοντας…κατεδαφίσει την Τσέλσι και την Μπαρτσελόνα, η Μπάγερν Μονάχου θεωρείται πλέον ως το απόλυτο φαβορί για να κερδίσει το έκτο τρόπαιο της στο Champions League/Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Ωστόσο, η Λιόν δεν είχε εύκολο δρόμο. Κατάφερε να αποκλείσει τη Γιουβέντους στην φάση των «16» και νίκησε το φαβορί, Μάντσεστερ Σίτι στους προημιτελικούς.

Από την επανεκκίνηση μετά την πανδημία, οι Γάλλοι έχουν παίξει πέντε φιλικά, τον τελικό του Coupe de la Ligue και δύο αγώνες στο Final 8 του Champions League

Η Μπάγερν Μονάχου, που έχει 19 νίκες στη σειρά σε όλες τις διοργανώσεις, έχει ξεπεράσει κάθε αντιπάλο που βρήκε στο δρόμο της αυτή τη σεζόν στο Champions League, σημειώνοντας 39 γκολ, πέντε από αυτά απέναντι στον Ολυμπιακό στους ομίλους (2-3 και 2-0).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις