Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Λιούις Χάμιλτον: Η ιστορική ευκαιρία να ξεπεράσει τον Μίχαελ Σουμάχερ με Ferrari και η οικονομική «εκτόξευση» της «σκουντερία»

Λιούις Χάμιλτον: Η ιστορική ευκαιρία να ξεπεράσει τον Μίχαελ Σουμάχερ με Ferrari και η οικονομική «εκτόξευση» της «σκουντερία»
Reuters

Ο Λιούις Χάμιλτον έβαλε… βαθύ κόκκινο στην καριέρα του στη Formula 1, ψάχνοντας το 8ο του ιστορικό πρωτάθλημα με την ομάδα που ο Μίχαελ Σουμάχερ έγραψε… Ιστορία. Η συμφωνία του με την Ferrari προκάλεσε “σεισμό” στο χώρο του αθλητισμού και αύξησε με το… καλημέρα τα κέρδη της «σκουντερία».

Από την Πέμπτη (01.02.2024) οι φίλοι της Ferrari έχουν ένα μεγάλο λόγο να πανηγυρίζουν.. δειλά, δειλά. Η μεγάλη «μετεγγραφή» στη Formula 1 ανακοινώθηκε, με τη Ferrari να «ενεργοποιεί» τη «βόμβα» με τον Λουίς Χάμιλτον.

Λίγη ώρα μετά την επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της Mercedes, για το «διαζύγιό» της με τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή στο τέλος του 2024, ήρθε η επίσημη ενημέρωση από τη «σκουντερία» για την έναρξη της συνεργασίας της με τον Βρετανό πιλότο από το 2025.

«Οι δρόμοι της Mercedes-AMG Petronas F1 Team και του Λιούις Χάμιλτον θα χωρίσουν στα τέλη της σεζόν του 2024. Ο Λιούις Χάμιλτον ενεργοποίησε την δυνατότητα αποδέσμευσης από το συμβόλαιο που ανακοινώθηκε πέρυσι», αναφέρεται στην λιτή ανακοίνωση της Mercedes, που βλέπει τον Βρετανό να αποχωρεί απ’ το τιμόνι της μετά από 11 χρόνια και 6 τίτλους παγκόσμιου πρωταθλητή κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους (το πρώτο το είχε κατακτήσει με McLaren).

Ο 39χρονος Χάμιλτον, όπως έγινε γνωστό αμέσως μετά από τη Ferrari θα υπογράψει νέο πολυετές συμβόλαιο με την ιταλική ομάδα, με την οποία βρισκόταν εδώ και καιρό σε συζητήσεις.

«Είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα να κάνω αυτό το βήμα και είμαι ενθουσιασμένος που θα αναλάβω μια νέα πρόκληση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βρετανός πιλότος, σε δήλωσή του..

Ο 39χρονος Βρετανός πρόκειται να αντικαταστήσει τον Κάρλος Σάινθ στο πλευρό του Σαρλ Λεκλέρκ και θα προσπαθήσει να κάνει και πάλι την Ferrari Ferrari ανταγωνιστική.

Ο Χάμιλτον δεν έχει κερδίσει αγώνα από τον Δεκέμβριο του 2021 και η Ferrari δεν έχει κερδίσει τίτλο από το 2008 (στους κατασκευαστές). Η τελευταία φορά που ο εθνικός ύμνος της Ιταλίας ακούστηκε για την πρωτιά στο πρωτάθλημα οδηγών ήταν το μακρινό 2004. Ήταν το τελευταίο πρωτάθλημα που σήκωσε ο Μίχαελ Σουμάχερ.

Έχοντας ισοφαρίσει τα 7 πρωταθλήματα του θρυλικού Γερμανού πιλότου, ο Λιούις Χάμιλτον έχει την ευκαιρία να γράψει.. Ιστορία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και -με την κατάκτηση του 8ου τίτλου- να ξεπεράσει τον Μίχαελ Σουμάχερ με τα “χρώματα” της ομάδας που μεγαλούργησε στη Formula 1, κάτι που θα τον κάνει τον πιο πετυχημένο “πιλότο” στην ιστορία του αθλήματος.

Θυμίζουμε ότι ο τελευταίος οδηγός που τερμάτισε περίοδο “ξηρασία” της Ferrari στο πρωτάθλημα ήταν ο Μίχαελ Σουμάχερ το 2000, ο οποίος εξασφάλισε τον πρώτο τίτλο οδηγών της ομάδας μετά από δύο και πλέον δεκαετίες, πριν κερδίσει άλλους τέσσερις.

Η αξία της Ferrari αυξήθηκε κατά 7 δισεκατομμύρια

Παρότι η έναρξη της συνεργασίας του Λιούις Χάμιλτον με την Ferrari θα αρχίσει το 2025, στην «σκουντερία» εμφανίζονται ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα της συγκεκριμένης συμφωνίας.

Με την ανακοίνωση της, η τιμή μετοχής της ιταλικής εταιρείας αυξήθηκε από τα 346,78 δολάρια, στα 384 στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Αυτό σημαίνει πως η Ferrari εκτινάχτηκε ως αξία στη διεθνή κεφαλαιαγορά από τα 62,4, στα 69,12 δισ. δολάρια.

H «σκουντερία» αύξησε δηλαδή την αξία της κατά περίπου επτά δισ. ευρώ μέσα σε λίγες ώρες, με την ανακοίνωση της συμφωνίας! Πρόκειται για αριθμούς ρεκόρ για την εταιρεία, από τότε που μπήκε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις