Τρίτη, 21 Μαΐ
28oC Αθήνα

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-0: Σαλάχ και Άλισον έκριναν το ντέρμπι της Premier League

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-0: Σαλάχ και Άλισον έκριναν το ντέρμπι της Premier League
Reuters

Ένα ντέρμπι της Premier League γεμάτο ένταση, φάσεις και νικήτρια την Λίβερπουλ. Οι “ρεντς” επικράτησαν της Μάντσεστερ Σίτι με 1-0 στο “Άνφιλντ” και… απέκτησαν σφυγμό, όσον αφορά τη θέση τους στον βαθμολογικό πίνακα. Το γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ έκρινε το ντέρμπι – Ο Άλισον είχε την ασίστ (!) και πολλές σημαντικές επεμβάσεις. Με onfield review ακυρώθηκε γκολ των “πολιτών”.

Η Λίβερπουλ έσπασε έτσι το αήττητο της Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League και κράτησε ζωντανές τις μειωμένες της ελπίδες για τον τίτλο, φτάνοντας στο -10 από τους “πολίτες”. Η ήττα της ομάδας του Γκουαρντιόλα (δεύτερη με 23 βαθμούς) επέτρεψε στην πρωτοπόρο Άρσεναλ να αυξήσει τη διαφορά από τους “πολίτες” (στο +4).

Το δυναμικό παιχνίδι ήταν αυτό που κυριάρχησε στα πρώτα λεπτά του αγώνα στο Άνφιλντ, με τις Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι να μην μπορούν να πιάσουν καλό ρυθμό και να γίνουν επικίνδυνες. Οι γηπεδούχοι είχαν μια ελαφρά υπεροχή, χωρίς να φτιάξουν φάση. Την ίδια στιγμή, ο Χάαλαντ ήταν καλά κλεισμένος. Κάποια σουτ που έγιναν στο πρώτο 20λεπτο από τις δυο ομάδες, δεν ανησύχησαν τους τερματοφύλακες.

Για αρκετά λεπτά στη συνέχεια, η Λίβερπουλ είχε τον έλεγχο του ματς και στο 24΄είχε την πρώτη της σημαντική στιγμή. Ο Έντερσον έδιωξε ωραία προ του Ζότα και στη συνέχεια του σουτ του Ρόμπερτσον έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Με τη σειρά της, η Μάντσεστερ Σίτι ανέβασε… στροφές και είδε τον Χάαλαντ να παίρνει πάνω του προσπάθειες, για να απειλήσει την εστία του Άλισον. Κορυφαία, η κεφαλιά του Νορβηγού στο 40′ από το ύψος της μικρής περιοχής (η μπάλα πήγε πάνω στον πορτιέρε των “ρεντς”).

Με την έναρξη της επανάληψης, είχαμε… βροχή από ευκαιρίες. Ο Σαλάχ αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ στο 50′, τρία λεπτά μετά ο Φόντεν σκόραρε αλλά ο διαιτητής είδε τη φάση και ακύρωσε το γκολ ως επιθετικό φάουλ του Χάαλαντ στην αρχή της φάσης, ενώ στο 55′ ο Ζότα δεν μπόρεσε να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά.

Το ματς είχε ένταση, αρκετές “σκληρές” μονομαχίες και χαμένες μεγάλες ευκαιρίες. Τελικά, στο 76′ η Λίβερπουλ πέτυχε το γκολ που έψαχνε. Ο Άλισον μπλόκαρε τη μπάλα από το φάουλ του Ντε Μπρόινε, έκανε το βολέ και βρήκε τον Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος κατέβασε υποδειγματικά την μπάλα, ξέφυγε από τον Κανσέλο και αυτή τη φορά νίκησε τον Έντερσον για το 1-0.

Τα τελευταία λεπτά του αγώνα -και τα δέκα του έξτρα χρόνου- ήταν γεμάτα χαμένες ευκαιρίες. “κατεβασιά” και φάση, με την Λίβερπουλ να έχει τις πιο σημαντικές στιγμές για να σκοράρει και να παίρνει τελικά τη νίκη με 1-0.

Αποτελέσματα και σκόρερ της 11ης αγωνιστικής στην Premier League

Μπρέντφορντ-Μπράιτον 2-0

(27΄, 64΄ πέν. Τόνεϊ)

Λέστερ-Κρίσταλ Πάλας 0-0

Φούλαμ-Μπόρνμουθ 2-2

(22΄ Ντιόπ, 52΄ πέν. Μίτροβιτς – 2΄ Σολάνκε, 29΄ Λέρμα)

Γουλβς-Νότιγχαμ Φόρεστ 1-0

(56΄ πέν. Νέβες)

Τότεναμ-Έβερτον 2-0

(59΄ πέν. Κέιν, 86΄ Χόιμπιεργκ)

Άστον Βίλα-Τσέλσι 0-2

(6΄,65΄ Μάουντ)

Μάντσεστερ Γ.-Νιούκαστλ 0-0

Σαουθάμπτον-Γουέστ Χαμ 1-1

(20΄ Περό – 64΄ Ράις)

Λιντς-Άρσεναλ 0-1

(35΄ Σακά)

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι 1-0

(76΄ Σαλάχ)

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις