Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Λίβερπουλ – Βιγιαρεάλ 2-0: Τεράστιο βήμα πρόκρισης στον τελικό του Champions League

Λίβερπουλ – Βιγιαρεάλ 2-0: Τεράστιο βήμα πρόκρισης στον τελικό του Champions League
Reuters

Η Λίβερπουλ κυριάρχησε της Βιγιαρεάλ μέσα στο “Άνφιλντ”, επικράτησε με 2-0 και πάει με ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στην ρεβάνς της Ισπανίας, με σκοπό να επιστρέψει στον τελικό του Champions League μετά από δυο χρόνια.

Το πρώτο ημίχρονο στο “Άνφιλντ” ήταν επιθετικός μονόλογος της Λίβερπουλ, με την ομάδα του Κλοπ να πιέζει και να δημιουργεί ευκαιρίες και τη Βιγιαρεάλ να έχει παθητικό ρόλο και να μην απειλεί. Η κορυφαίες στιγμές του πρώτου μέρους ήταν η κεφαλιά του Μανέ (12′) και το δοκάρι του Τιάγκο (42′).

Η Λίβερπουλ μπήκε στο δεύτερο μέρος με το… πόδι στο γκάζι. Στο 50′ το γκολ του Φαμπίνιο ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά η συνέχεια είχε “χρώμα” κόκκινοι. Μέσα σε τρία λεπτά οι γηπεδούχοι πέτυχαν δυο τέρματα, με τους Εστουμπιάν (αυτογκόλ στο 53′) και Μανέ (56′ με την ασίστ του Σαλάχ να… περνάει οριακά τον έλεγχο) να διαμορφώνουν το τελικό 2-0.

Να σημειωθεί ότι απόψε ο Μανέ έφτασε τα 20 γκολ στο Champions League, δεκατέσσερα εκ των οποίων έχουν επιτευχθεί στην φάση των νοκ άουτ αγώνων. Το σημερινό ήταν το τρίτο του σε ημιτελικό, μετά τα δύο που είχε σημειώσει εναντίον της Ρόμα το 2018 (ένα σε κάθε ματς με τους “Ρωμαίους”).

Η Λίβερπουλ δεν κινδύνεψε στη συνέχεια παρά την προσπάθεια της Βιγιαρεάλ. Μάλιστα, η ομάδα του Κλοπ σκόραρε στο 65′ με τον Ρόμπερτσον, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις