Τρίτη, 30 Απρ.
15oC Αθήνα

Λουτσέσκου για το ΠΑΟΚ – Χαρτς: «Δεν τελείωσε η πρόκριση»

Λουτσέσκου για το ΠΑΟΚ – Χαρτς: «Δεν τελείωσε η πρόκριση»

Χαμηλούς τόνους κράτησε ο Ραζβάν Λουτσέσκου ενόψει της ρεβάνς του ΠΑΟΚ με τη Χαρτς στην Τούμπα για τα πλέι οφ του Conference League.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Χαρτς με 2-1 στη Σκωτία και είναι το μεγάλο φαβορί για πρόκριση στους ομίλους του Conference League, ωστόσο ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκαθάρισε ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα ενόψει της αυριανής (31/8) αναμέτρησης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου:

Για το αν δημιουργεί ένα πακέτο αισιοδοξίας η όλη κατάσταση πριν το ματς ή αν παραμένει ανήσυχος: «Πάντα είμαι και πρέπει να ειμαι, ειδικά όταν παίζουμε ένα παιχνίδι πρόκρισης. Πρέπει να είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι αγωνιστικά και ψυχολογικά. Πρέπει να ειμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε, να διαβάσουμε γρήγορα τις καταστάσεις. Στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν.

Αν σκεφτώ όλα αυτά πρέπει να ειμαι προβληματισμένος και ανήσυχος. Από την άλλη πλευρά καταλαβαίνω ότι ειμαστε σε καλή κατάσταση. Έχουμε βελτωθεί πολυ παιχνίδι με παιχνίδι και πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια νοοτροπία και να παρουσιαστούμε όπως πρέπει για να πάρουμε την νίκη και την πρόκριση».

Για το τι άλλαξε στην ομάδα σε σχέση με το φινάλε της περσινής σεζόν: «Δεν ξέρω πως μπορώ να το εξηγήσω με 2-3 λόγια. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες. Πρώτα από όλα, ό,τι έγινε… εγινε. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι από τα όσα έγιναν θα μπορουσαμε να πουμε πως ειναι τρεις παράγοντες.

Αρχίσαμε από το μηδέν και έτσι έπρεπε να γίνει, πέρσι βρήκαμε κάποια πράγματα μπροστά μας που φέτος δεν τα έχουμε. Υπήρχαν κάποιες αλλαγές εντός ομάδας με παίκτες που έχουν διαφορετική προσωπικότητα και διαφορετική εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους. Ήρθε ένας… φρέσκος αέρας στην ομάδα. Αυτή την σεζόν έχουμε ένα γκρουπ που ειναι πιο έτοιμο.

Με νεαρούς παίκτες που είναι πιο έτοιμοι απο περσι, με εμπειρίες και ειναι πιο ευκολο για αυτούς φέτος, με δεσμους πιο ανεπτυγμένους στην ομάδα και με παίκτες έμπειρους που ήρθαν για να μας βοηθήσουν. Όπως συμβαίνει όταν χτίζεις ένα σπίτι, έτσι είναι και στο ποδόσφαιρο, όταν φτιάχνεις ομάδα. Χρειάζεσαι χρόνο και δεν γίνεται να πας να χτίσεις με την μια την οροφή.

Όπως όταν θέλεις να εισαι επιχειρηματίας και επιτυχημένος, δεν μπορείς να γινεις από την μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται χρόνος και να μάθεις τι μπορεί να πάει καλά και τι δεν μπορεί να πάει καλά. Υπάρχουν πολλά πράγματα και τα έχω εξηγήσει αρκετές φορές.

Πιστεύω ότι έχοντας όλα αυτά, αρχίσαμε την νέα σεζόν με μια καλή ενέργεια, με θέληση και αποφασιστικότητα για να πάρουμε το μάξιμουμ από κάθε παιχνίδι και παίζοντας έναν αγώνα ανά τρεις μέρες. Αυτή ειναι η λογική που θέλουμε να προχωράμε».

Για το ποια ομάδα θα έχει την μεγαλύτερη πίεση στην ρεβάνς της Τούμπας και το πως θα το διαχειριστεί: «Δεν ξερω τι να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Πιστεύω οτι και οι δυο ομάδες θα έχουν πίεση, αλλά διαφορετική πίεση η κάθεμια. Οταν παίζεις τόσο κρίσιμα ματς ειναι λογικο να υπάρχει πίεση σε όλους. Πίεση για το αποτέλεσμα, πιεση για να κάνεις μια εξτρά προσπάθεια, προσπάθεια για να εισαι μαχητικός μέχρι τέλους, γιατί αλλιώς θα είσαι εκτός συνέχειας.

Η ομάδα που κέρδισε θα έχει την πίεση για να κρατήσει το πλεονέκτημα, αυτή που έχασε για να κάνει το κάτι παραπάνω, εμείς ως ΠΑΟΚ βρισκόμαστε πιο μπροστά αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουμε πίεση. Δεν ξερω ποιος μπορει να έχει περισσότερη πίεση. Αυτή την στιγμή έχουμε ένα μικρό προβάδισμα μετά την νίκη στο πρώτο ματς και γιατί παίζουμε στην έδρα μας, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι εμείς πρεπει να είμαστε τέλεια προετοιμασμένοι όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και πνευματικά».

Για το ποιος ειναι ο μεγάλος κίνδυνος για τον ΠΑΟΚ από την Χαρτς ή αν υπάρχει χαλάρωση στην ομάδα του: «Δεν πιστεύω ότι η ομάδα μου πιστεύει ότι τελείωσε η πρόκριση. Πιστεύω ότι γνωρίζουν όλοι πολύ καλά ότι υπάρχει κίνδυνος, πιστεύω ότι όλοι στον ΠΑΟΚ έχουν τεράστια θέληση και αποφασιστικότητα για την πρόκριση. Είμαι σίγουρος ότι θα τα δώσουν όλα οι παίκτες μου στο γήπεδο για την νίκη. Γνωρίζουμε το πως παίζει η Χαρτς, έχει μια ταυτότητα ακόμα και αν αλλάξει σχήμα ή αλλάξει κάποιους παίκτες, ξέρουμε τι μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο και ξέρουμε τους κινδυνους. Εμείς πρέπει να είμαστε καλοί στις αντιδράσεις μας, να ειμαστε αποφασιστικοί. Το ποδόσφαιρο ειναι… ποδόσφαιρο όμως και όλα γίνονται».

Για τον Νάρεϊ που αποχώρησε και το πως θα διαχειριστεί για τα δυο επόμενα ματς τις θέσεις των εξτρέμ: «Έχουμε μόνο ένα παιχνίδι, τίποτα περισσότερο! Είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτό το ματς με την Χαρτς, να πάμε στην μάχη και να πάρουμε την πρόκριση. Θα πρέπει να ειναι αρκετοί οι τέσσερις παίκτες και αν δεν ειναι αρκετοί, θα πρέπει να ειναι! Να πάμε έτοιμοι στην μάχη και να τα δώσουμε όλα, θα πάμε με όσους παίκτες έχουμε εδώ διαθέσιμους».

Για το αν υπάρχει έστω ένα μικρό αίσθημα ικανοποίησης για τα όσα έχει καταφέρει μέχρι τώρα μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι: «Δεν ειναι μόνο ένα πρόσωπο που κάνει μια καλή δουλεια. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εμπλέκονται σε μια καλή δουλειά. Πιστεύω ότι όλοι, από την διοίκηση μέχρι τον τελευταίο που εργάζεται γύρω από την ομάδα, μας στηρίζουν με έναν πολύ καλό τρόπο.

Είμαστε ικανοί όλοι μαζί να χτίσουμε μια πολύ καλή αυτοπεποίθηση. Όλοι έχουν συμβολή για να δημιουργήσουμε ένα σύνολο. Νομίζω οτι αυτό συντέλεσε στην μέχρι τώρα πορεία, αλλά το πιο δυσκολο κομμάτι να διατηρήσουμε αυτό το ίδιο πνεύμα. Επιμένω και αναφέρω συνέχεια στο «παιχνίδι με παιχνίδι», στο να είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι να πάρουμε το καλύτερο από κάθε αγώνα. Να είμαστε ικανοί να ωθήσουμε τον αντίπαλο να κάνει λάθη και να εκμεταλλευτούμε τα λάθη που γινονται. Είναι μια πολύ περίπλοκη διαδικασία στο να εισαι αφοσιωμένος μόνο στο επόμενο παιχνίδι».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις